Jump to content

Zakup poslovnog prostora s namjerom kupnje


ardea123

Preporučene objave

Poštovani,

molim pomoć. Naime, kao pravnoj osobi ponuđena nam je prodaja poslovnog prostora. ( od strane druge pravne osobe).Kako je isti pod teretom, ne želimo ući u postupak kupnje nego u zakup istoga s namjerom otkupa kada tereti budu maknuti. Koja forma Ugovora je najbolja za tu opciju, naime želimo da mjesečna najamnina udjela u mozebitnu prodajnu cijenu ukoliko tereti budu maknuti, kako se u to nekom Ugovoru o zakupu poslovnog prostora s namjerom otkupa ili prvokupa najbolje zaštiti od ometanja posjeda od treće strane, tj. vjerovnika koji nisu dali suglasnost za zakup, najam, prodaju no isti se nisu niti usprotivili.? svaki savjet je dobrodošao. Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

ako sam dobro shvatila trbali bi u Ugovor o zakupu dogovoriti da se iz mjesečne najamnine namiruje i hipotekarni vjerovnik a ne samo posjednik, tada bi stvar bila izglednija te mi kao posjednici u dobroj namjeri zasticeniji?

 

Takav ugovor bi vam trebala sastaviti stručna osoba, odvjetnik ili JB.

Tu ima puno mogućnoti da izvisite.

 

Imate tu jako puno mogućnosti da budete izigrani.

 

Prvo, morate ugovoriti rokove i definirati što u slučaju da druga strana ne ispuni ugovor - uvjete raskida i naknadu štete.

Jer, što ako jednostavno prođe 10 godina i druga strana ne ispoštuje dogovoreno, a vi niste to predvidjeli i definirali sankcije?

 

Može vam vjerovnik (treća osoba) ovršiti nekretninu i prodati na dražbi. Može se u tijeku rješavanja pojaviti novi vjerovnik, itd...

Na kraju kupite noćnu moru.

Dobar ugovor vas može zaštititi, i vrijedi platiti za takav ugovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da zbog kompleksnosti situacije kanim tražiti sastavljanje ugovora od strane stručne osobe, ukoliko se odlučimo na isto. Skupljam informacije da bih dobila bar okvirni uvid u sto bi se upustili ako bi isli sa ugovorom o zakupu. :) Nisam naglasila, u ZK ulošku postoji zabilježba ovršivosti tražbine, sto bi znacilo da se krenulo u postupak ovrhe tj. javne dražbe? Ili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam naglasila, u ZK ulošku postoji zabilježba ovršivosti tražbine, sto bi znacilo da se krenulo u postupak ovrhe tj. javne dražbe? Ili?

 

Ovo nije tek 'teret' u smislu npr. nekog kredita koji prodavatelj uredno podmiruje.

To je jasan signal da je taj od kojega islite to unajmiti u debeloj gabuli.

 

Moj savjet bi bio isti kao i od kolega - izbjegnite u ovakvom slučaju bilo kakav ugovor.

 

Sada imate prostora za najam koliko hoćete. Ne znam kojom se djelatnošću bavite, ali mnogi griješe što za svoju djelatnost odabiru neki skupi i 'atraktivni' punkt (ovisi i o vrsti posla, naravno).

 

Taj prostor bi se obzirom na okolnosti lako mogao naći i na dražbi za koju godinu, pa ga tada možda možete kupiti u pola cijene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija