Jump to content

Bijeg s mjesta nesreće - odšteta osiguranja


Marta2

Preporučene objave

Poštovani,

 

Prije 7 godina sam udarila parkirano vozilo i pobijegla(mladost ludost). Nakon 5 dana došla mi je murija na vrata i privela me u postaju gdje sam dala iskaz. Bitna stavka u cijeloj prici je da nisam bila u alkoholiziranom stanju ni pod utjecajem opijata vec je prevladao strah.

Nakon 2 godine platila sam prometnu kaznu za taj čin, isto tako mi je došlo od mog osiguranja da platim odštetu vozila kojega sam udarila. Nakon mog zanemarivanja opomena od osiguranja, dobila sam tužbu sa suda od njihove strane u kojoj me oni tuže i žele da platim cijeli iznos odštete. Poslala sam im prigovor koji me tek danas doveo do prvog ročišta gdje me moje osiguranje tuži za cijelu situaciju.

Mene zanima da li ja trebam platiti odštetu iako se nema nikakvih dokaza da sam bila u alkoholiziranom stanju, prosla kroz crveno te vozila brzo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iznos odštete je 6.600kn. Prvo ročište sam odgodila,jer sam rekla da bi se posavjetovala sa odvjetnikom. A prije toga sam pričala sa sudcem nasamo na što mi je on savjetovao da je pogledao moj slučaj i da bi mi bilo najbolje da im platim s tim da bi mi on odbijo troškove suda i da se dogovorin sa osiguranjem da platin na rate po mogućnosti bez kamata, jer ako ovo vučem po sudu da će me više koštat sa angažiranjem odvjetnika i pogotovo ako izgubim parnicu. I kako je rekao bijeg s mjesta nesreće se smatra da sam odbila puhati alkotest.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko sam čula osiguranje se ima pravo naplatit ako sam vozila pod uvjetima u alkoholiziranom stanju, prošla kroz crveno, prebrzo vozila ili vozila pod nekakvim drogama. Ja ni pod jednim nisam vozila ali prznajuci krivicu potvrdujem njihovu tvrdnju. U mom slučaju samo nije bilo policiskog izvještaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije toga sam pričala sa sudcem nasamo na što mi je on savjetovao da je pogledao moj slučaj i da bi mi bilo najbolje da im platim s tim da bi mi on odbijo troškove suda i da se dogovorin sa osiguranjem da platin na rate po mogućnosti bez kamata

ovo sudac prešao u odvjetnike

kako je rekao bijeg s mjesta nesreće se smatra da sam odbila puhati alkotest.

nebi baš rekao ili se niste razumjeli,po takvom stavu bi se mogo tumačiti da bijeg sa mjesta nesreće se može smatrati da vam na vozilu nisu bili ispravni uređaji za zaustavljanje ili pak da ste u vozilu prevozili predmete koji potiću iz KD-a.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija