Jump to content

Oporuka od djeda


wollfmen

Preporučene objave

Znači moj djed prije svoje smrti je napisao oporuka sa potpisima dva svjedoka i svoj vlastoručni u oporuci piše da sam ja nasljednik svega,a da njegova kćer tj. moja mama ima pravo uživanja do smrti ...e sad je problem što ja to nisam znao do danas oporuka je pisana 2009.god..na ostavinskoj raspravi je moja mama kao jedina nasljednica sve primila na sebe mogu li ja osporit sa tom oporukom to nasljedstvo..jer mi se sad stariji brat petlja sa mamom i uporno pokušava da mene izbaci iz svega u korist sebe...koliko znam djed je zato i napisao tu oporuku jer je znao da bih mogao imati problema..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...e sad je problem što ja to nisam znao do danas oporuka je pisana 2009.god..na ostavinskoj raspravi je moja mama kao jedina nasljednica sve primila na sebe mogu li ja osporit sa tom oporukom to nasljedstvo..

 

Poštovani,

a na ostavinskoj se nije znalo za postojanje oporuke?

 

Zakon o nasljeđivanju

čl.235

(1) Ako se nakon pravomoćnosti rješenja o nasljeđivanju pronađe oporuka, sud će je proglasiti, te zapisnik o proglašenju i presliku oporuke dostaviti ostavinskom sudu, a zadržati njezin izvornik.

(2) U slučaju iz stavka 1. ovoga članka ostavinski sud neće ponovno voditi ostavinsku raspravu, nego će obavijestiti zainteresirane osobe o proglašenju oporuke i upozoriti ih da mogu svoja prava na temelju oporuke ostvarivati u parnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ta je sad oporuka kod moje mame koju mi ona ne da jer ona sad tvrdi da sam ja djeda nagovarao da meni ostavi sve u nasljedstvo...od potpisnika oporuke sam doznao sadržaj da nakon djedove smrti sve njegove nekretnine idu na mene,a mama ima pravu uživanja za života.To su vam sad velike mućke moj se brat rastao od žene prije 7 god..i od tad su njegova dva sina zajedno sa nama u kući..bio sam pošten i pomagao sam oko njih dok su bili malodobni nisam niti slutio šta je zapravo namjera mog brata dok prije neki dan jedan od njegovih sinova nije nasrnio na mene i brat na moju supruga sad su oni 21g.i 19g. gledajući zakon nisam ni znao da su oni u mojoj kući samo gosti nikad nisu bili prijavljeni na ovu adresu i poćeli su mi pravit velike probleme jer ja imam dvoje malodobne djece supruga i ja radimo itd..da ne duljim kakva ja prava imam u vezi svega ovog

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi bi morali majku tužiti,a budući da se pozivate na oporuku koju nemože te predočiti sudu,nužno je da imate svjedoke za svoje tvrdnje kako bi sud suprotnu stranu(majku) mogao obvezati rješenjem da oporuku dostavi sudu.

Za daljnje korake u smislu podizanja tužbe Vam preporučujem pomoć stručne osobe koja će vas voditi kroz postupak,budući sam u sumnji da to možete sami.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija