Jump to content

Dva obdarenika


ivisplit

Preporučene objave

Poštovanje,

 

Darovatelj je vlasnik 1/1 parcele od 1200m2 u što je uključeno i vlasništvo nad dva postojeća objekta na parceli. Jedan objekat je tlocrtne površine 105m2 (korisne stambene površine 220m2) - dalje u tekstu objekt A, dok je drugi 40m2 tlocrtne površine (35m2 korisne stambene površine) - dalje u tekstu objekt B. Darovatelj daruje, bez prethodne parcelacije zemljišta, 1/2 zemljišta i objekt A jednom daroprimcu dok drugu polovinu zemljišta i objekt B daruje drugom daroprimcu. Daroprimci bi s obzirom na rodni odnos sa darovateljem bili oslobođeni plaćanja poreza na dar. Dali je ovakav darovni ugovor pravno valjan?

Dali je moguće u zemljišnim knjigama navesti da je vlasništo parcele jednog daroprimca 1/2 zemljišta i objekt A odnosno drugog daroprimca 1/2 zemljišta i objekt B. Ako to nije moguće dali su u slučaju nekog budućeg spora oko vlasništva nad objektima darovni ugovori dovoljni kao potvrda vlasništva nad određenim objektom.

 

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija