Jump to content

Nesavjesno liječenje?


Colorama

Preporučene objave

Postovani

 

Bila bih vrlo zahvalna na sugestijama i pomoci.

Imala sam operaciju kod liječnika koji obavlja praksu privatno.

Nakon operacije se odmah nisu mogli vidjeti rezultati budući da je specifičan zahvat.

Nkon nekog vremena (sve vrlo brzo) sam se požalila, no doktor me je dolsovno na minutui pogledao i rekao da je sve ok.

Nije mi bilo dobro pa sam ponovno zvala. Ponovno sam od strane iste osobe pregledana i rečeno mi je da je sve u redu uvjeravajući me da mi se čini, da umišljam i sl. Čak sam pregledana uz otvorena vrata kako bi i med.sestra čula.

Kako mi zaista nije bilo dobro i počela sam samu sebe presipitivati jesam li normalna, otišla sam na nagovor liječnice opće prakse u bolnicu samo da me pogledaju. Pogledali su me i prepisali terapiju, objasnili mi što je, da jednostavno "nisam imala sreće na operaciji te da sam jedna od rijetkih". Nakon toga operater i dalje piše ne znajući da sam pregledana i da znam da nije ok kako je sve super. Ja sam očekivala da neće biti takvo dno dna te da će mi prepisati nešto, a ne govoreći mi i dalje da umišljam tako glumatati na moju štetu i nisam se planirala vise nikad tamo vratiti pa nisam ni spomenula nista nego samo pristojno rekla da zaista nemam razloga izmišljati no kako me poslao na snimanje (da se vidi da nista nije) i nakon snimke na kojoj se opet pokazuje nešto što nije smjelo ostati on govori da je to sve ok.

 

Da bude lakse pratiti, poslao me je na snimanje sinusa buduci da se radilo o op. septuma nosa, sinusi su ispali ok, no snimka je pokazala devijaciju sep. i to na strani na kojoj je prije operacije nije bilo. A i da je bilo, trebalo je nestati.

Sve se odvilo u vrlo kratkom roku.

Nadalje, nemam potrebnu dokumentaciju za daljnje liječenje jer mi nisu dali trazene podatke u otpusnom pismu (sto je radeno). To mi je treba i za potrebe narucivanja za dalnje usluge ako zelim preko zdravstvenog.

Što mi je činiti?

Pricala sam malo usput s odvj, no kako radi smao obiteljsko, a i ja sama nisam 100% sigurna, radije bih zatrazila i ovdje pomoc.

 

Mogu preko nadlezn og tijela ako mi ne da na uvoid zatraziti svu dokumentaciju i to cu svakako uciniti ako ne dobijem. Mislim da ne vode potpune evidencije i da uopće nema napisano sto je rađeno....

Na temelju Zakona o liječništvu (čl.23) bi morao to imati.

Prijaviti komori, prituzba na rad? Prolazi li to?

Nesavjesno lijecenje?

Svima je vidljivo da nesto nije ok i nije, samo on se ograđuje i govori da je sve super, a ja se mučim i tko zna kad ce zavrsiti. Novom operacijom vjerojatno.

Prijaviti?

Tuziti?

 

Zahvat sam platila blizu 20 000 kuna i jako mi je tesko nakon, nastalo je nesto sto nije trebalo, a i doktor mi govori kako je sve u redu unatoc mojim pozivima da pogleda. Ocekivala sam da ce mi pomoci, zato nisam odmah isti tren zatrazila tuđu pomoć, no to nije moj propust.

Pregledavana sam kod njega i iako sam ja pitala kad ce biti kako treba, doktor je pisao da je sve ok...To je jedino za sto nemam dokaz, ali i lijecnica opce medicine zna i svi koji me poznaju....Moguce da mi je od početka presucivano da nije u redu jer su drugi odmah vidjeli (od op. do sada je kratko vremensko razdoblje - 5 ili 6 mjeseci)

 

Najbolje bi bilo da se dogovorimo da se za to ne sazna, a da ja dobijem što hoću, novac natrag i naknadu troskova naknadnih snimanja koje sam nakon toga imala.

Imala sam i troskova....Na novu operaciju ne mogu računati, a i kako ću kad osoba tvrdi da je sve super, sve je ok. Ja sam na izmacima snage već i čekam da vidim u kolikoj mjeri je loše.

Nije još proteklo potrebno vrijeme za postupanje po tome...

 

Ako sam što nejasno objasnila, tipkam u zurbi, pitajte i odgovorit ću sve ovdje ili putem priv poruke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja ću se koncentrirati na kazneno-pravni segment priče. Spominjete kazneno djelo nesavjesnog liječenja - glede toga morate biti svjesna da navedeno djelo kao svoju posljedicu ima pogoršanje bolesti ili narušenje zdravlja druge osobe. Je li u vašem slučaju to doista tako? Laički možete procijeniti sama, ali konačan odgovor jedino i isključivo bi moglo dati vještačenje.

 

Obzirom na detalje, nisam uvjeren da bi se radilo o tom kaznenom djelu u vašem slučaju, ali možda griješim.

 

Rješenje se svakako nudi u dogovoru, jedino je pitanje je li on moguć. Obzirom su vam i drugi rekli kako niste imala sreću (vaše riječi), onda je izvjesno da se ovdje radilo o iznimno rijetkoj komplikaciji koja se ne može pripisati liječniku. Doduše, ne bi je on ni smio ignorirati.

 

I nemojte zamjeriti na jednoj maloj digresiji, kao osoba kojoj je bliska osoba prošla istu operaciju, mogu samo reći kako se nakon godinu, godinu i pol sve vratilo na staro. Nažalost, medicina nije mehanika pa da imate garanciju 100%, što doduše, opet ne opravdava uporno ignoriranje komplikacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi propisivana terapija koja bi mi pomogla dosta ranije zbog ignoriranja i prethodno opisanog, a koju su mi drugi lijecnici odmah prepisali ne uvjeravajuci me da umisljam, osoba me pustila takvu da se mucim i da nisam inzistirala da ponovno dodem ne bi mi ni rekla, izgleda.

Operacija je, izmedu ostalog, i ovo imala za posljedicu i tako je, doktori su mi rekli da sam imala peh, dali dijagnozu i terapiju, što je spomenuti liječnik propustio učiniti ne spominjujući ne znam iz kojeg razloga. Jedino što me ni pada na pamet jest da ne ispadne da se kod njega tako što događa.

 

Rekla bih ili da nije shvatio ozbiljnost problema i nije mi dao ispravnu terapiju (terapiju uopce) na vrijeme ili ne vidi ono što drugi istovremeno vide (u što sumnjam, naravno).

 

Nisu mi rekli da nisam imala sreće jer je to takva operacija, već da se meni dogodilo i da sam ja rijetka "sretnica", krivo sam se izrazila. Ali odmah su mi rekli i da suosjećaju, a on je prešutio i rekao da ne može biti bolje. Sve i da je samo mjesec, dva, nije u redu ako su se moje tegobe bilo kako mogle ublažiti.

 

 

Hvala Vam odgovorima, G-man! Sve mi je jasno, nisam nikad proučavala nesav.lijecenje niti sam planirala imati dodir s tim, zato sam birala liječnike od kojih to ne bih očekivala.

 

Isto tako razumijem da nema garancije 100 %. Samo nekoliko komplikacija nažalost postoji, a liječnik govori kako je sve ok, to me smeta. Bez obzira na to ima li ili nema elemenata kd, to nije ispravno nikako ni u skladu s pravilima struke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve mi je jasno, nisam nikad proučavala nesav.lijecenje niti sam planirala imati dodir s tim, zato sam birala liječnike od kojih to ne bih očekivala.

 

Nažalost, uslijed smjera u kojem nam zdravstvo ide - to je posve razumljivo.

 

Isto tako razumijem da nema garancije 100 %. Samo nekoliko komplikacija nažalost postoji, a liječnik govori kako je sve ok, to me smeta. Bez obzira na to ima li ili nema elemenata kd, to nije ispravno nikako ni u skladu s pravilima struke.

 

Tu se potpuno slažem s vama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razumijem Vas, G Man, no jednostavno ne mogu pustiti to samo tako jer mi je kvaliteta života uništena dok ne odem na novu operaciju i teško dišem. Isto tako, s vanjske strane nosa je zahvatom nastalo udubljenje na jednoj strani.Imam također udubljenje i vanjsku deformaciju tako da možete zamisliti koliko mi je narušena kvaliteta i ostalih segmenata života, a ne samo disanje.

Treba se boriti za pravdu i za svoja prava.

Još o nečemu razmišljam.Naime, Zakon o zaštiti prava pacijenata navodi sljedeće:

Članak 11.

Tijekom pružanja zdravstvene zaštite, nakon svakog pregleda i zahvata, pacijent ima pravo na obaviještenost o uspjehu, odnosno, neuspjehu i rezultatu pregleda ili zahvata kao i o razlozima za eventualnu različitost tih rezultata od očekivanih.

Članak 12.

Pacijent ima pravo biti upoznat s imenima te specijalizacijom osoba koje mu izravno pružaju zdravstvenu zaštitu.

Članak 13.

Pravo na obaviještenost ima i pacijent s umanjenom sposobnošću rasuđivanja, u skladu s dobi, odnosno s fizičkim, mentalnim i psihičkim stanjem

 

Dakle, morala sam biti obaviještena o neuspjehu operacije i morao mi je pojasniti ako to nije očekivano što je razlog tome.

 

Kontaktoirala sam Hrvatsku lijecnicku komoru ,u vezi prituzbe na rad (etičnost doktora) , ne nadam se nicemu puno sto se njih tice. Kontaktirat cu i zupanijsko povjerenstvo za zastitu pacijenata..

Bas nigdje jos nisam spomenula ime doktora,.

Iako, ovo bi bilo zanimljivije nekim medijima za reportazu nego gore navedenima.

 

Ja ne cinim ni klevetu ni javno sramocenje buduci da ipak dokazi postoje i imam osnova povjerovati u istinitost toga sto iznosim, to svatko mora razumjeti, zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...no jednostavno ne mogu pustiti to samo tako jer mi je kvaliteta života uništena dok ne odem na novu operaciju i teško dišem. Isto tako, s vanjske strane nosa je zahvatom nastalo udubljenje na jednoj strani.Imam također udubljenje i vanjsku deformaciju tako da možete zamisliti koliko mi je narušena kvaliteta i ostalih segmenata života, a ne samo disanje.

 

To ranije niste spomenula i u tom slučaju vam sugeriram angažman odvjetnika da pokušate mirnim putem, dogovorom sa konkretnim liječnikom ishoditi ispravak njegove pogreške. Odvjetnik će tu poslužiti da uvjeri liječnika da ne namjeravate stati samo na riječima već po potrebi, ići i pred sud. No, opet naglašavam da je ovo vrlo riskantno na sudu rješavati, a uz to će i koštati poprilično novaca (vještačenje) i živaca. I vremena.

 

Meni nije namjera da vas obeshrabrim, ali vam naglašavam sve aspekte mogućih posljedica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To ranije niste spomenula i u tom slučaju vam sugeriram angažman odvjetnika da pokušate mirnim putem, dogovorom sa konkretnim liječnikom ishoditi ispravak njegove pogreške. Odvjetnik će tu poslužiti da uvjeri liječnika da ne namjeravate stati samo na riječima već po potrebi, ići i pred sud. No, opet naglašavam da je ovo vrlo riskantno na sudu rješavati, a uz to će i koštati poprilično novaca (vještačenje) i živaca. I vremena.

.

 

Drugi tjedan ću se naći s odvjetnikom.

Budući da mene liječnik očito ne shvaća ozbiljno, a i prefina i obzirna sam bila prema nekome tko prema meni nema obzira, to ću učiniti.

Prvo ću pokušati otići na pregled s ocem, neka bude netko njemu bliži godinama, a ako ne ide onda će moj odvj. dalje.

Znam da košta, živaca imam, vrijeme ću naći, novac sam njemu dala, ali ok, dog. bih se sa odvjetnikom, ali košta i njega na drugi način i što mu to treba.

Možda da pokrenem postupak medijacije.

 

 

I nisam spomenula jer mi se je uz sve to izgled činio manje važan za spomenuti, ali ometa me i to svakako, ružno je, materijal je za drugu operaciju, ne može se popraviti na duže vrijeme od možda god dana nekirurškim putem, a rezultat je njegovog rada za koji sam mu dobro platila.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slažem se s G-manom, ali čak i ako nema kaznenog elementa u cijeloj priči, obratite se odvjetniku specijaliziranom za naknade štete ako mislite da vam je nanesena šteta, to je još jedan element (palo mi je na pamet zato što govorite o tome da je došlo i do naruženosti - kao pravni izraz, mislim).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slažem se s G-manom, ali čak i ako nema kaznenog elementa u cijeloj priči, obratite se odvjetniku specijaliziranom za naknade štete ako mislite da vam je nanesena šteta, to je još jedan element (palo mi je na pamet zato što govorite o tome da je došlo i do naruženosti - kao pravni izraz, mislim).

Tako je, vec sam razgovarala s odvj.o tome jer mi je naknada stete prva pala na pamet no necu to njim obavljati to jer je prefin i prekulturan kao i ja pa trebam nekog malo agresivnijeg, bez puno postovanja, a tko ce to odraditi kako treba.

Operacija je i estetska, kao i funkcionalna, pa sve i da je samo izvana loš rezultat. Rezultat je loš.

Nije došlo do poruzenosti ako se gleda iz daljine ili ja cijela buduci da dobro izgledam inace, ali kad gledate u lice ili taj dio lica svakako se vidi ta ulupina koja je napravljena na jednoj str i upada, drugi doktori vide, drugi ljudi koij obraćaju pažnju a to. Objektivno se vidi, a to što je sve ostalo na meni u redu pa bih to trebala zanemariti mi je smiješno.

 

A ovo sve navedeno dodatno puno govori o osobi i njegovom radu.

 

Ako imate preporuku za dobrog odvjetnika sto se tice ovoga (Zagreb je u pitanju) mozete pisati putem privatne poruke, zelim dobro odabrati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Na kraju sam saznala da je gore nego sam mislila. dobila sam i cistu zbog nedostatka zraka. Postavio je sve krive dijagnoze...Ne dišem, a kad sam samo otišla pokazati da znam što mi je sve, doktor je (osim što je bio paf-očito jer je uhvaćen u muljaži i laganju, ispao kreten i pred kolegama i preda mnom, pitao me tri puta valjda koji je datum..Ili u nedopustivom neznanju, posljedice se za mene iste) rekao da se ja nisam ni dolazila žaliti na disanje, koliko nisko može ići, tipičan obrambeni mehanizam-uhvaćen u laganju pa druge lažno napada... Sve imam dokumentirano, slala nadređenima gdje sam bila i zašto, dijagnozu svaki put...kako sam općenito i komunicirala putem maila s njima, uvijek sam ukratko napisala i sto mi je rekao, sto je bilo...kod LOM..ma svi su znali, a LOM mi je odmah rekla da su to neke komplikacije, a kad je vidjela da on govori sve ok mi je rekla da joj je žao...znala je odmah da je muljanje neko...svjedoka koliko treba. Isto tako kad je morao vidjeti na temelju sto su drugi dr. rekli da je to za novu operaciju je rekao:"To nismo ni operirali" (funkcija nosa, a ja sam se naručila za funkcionalnu operaciju-i to sam priložila ako zatreba kao dokaz, prvu prepisku gdje se naručujem za funkcionalnu operaciju).Dakle, u samom startu on nije napravio potrebne preglede, samo je dio operirano, a ja se gušim.Za sve navode imam dokaze, naravno.Za izgled je sad vidio da nije isto, kad sam pitala hoće li biti isto rekao je da hoće...nije znao što više da kaže.

Cistu nije ni prokomentirao.Ostalo je rekao isto da nije tako baš, vrhunska liječnica i drugi doktori pregledali i jest, kao što i ja nisam dobro, to je isto zanemario i kao -ne,nije...

Odlučila sam vjerojatno to pustiti jer samo želim da mi bude ok, iako i dalje osjećam dužnost i obavezu riješiti to na drugi način.Tražit ću ga mozda novac natrag i maknuti obavezno svoje zdravlje što dalje od njega, saznala sam u međuvremenu da je to često njegov način rada, našla sam i druge ljude koje tako otkanta kad nije po planu...Strašno kakve sam muljaže dio bila i kako to plaćam sada

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imaš mogućnosti i nekog dobro odvjetnika za ganjati to, trebala bi. Npr. ja žalim što nisam ganjao nakon LASIK operacije odštetu, kakve sam sve stvari doživio tamo i koliko mi je okrenulo život naopako. Nažalost raspitivao se nešta jesam, financijski baš i nisam u velikog mogucnosti lako ulazit u neke sudske privatne sporove, al takvi doktori i računaju na to. Nitko ne tuži u Hrvatskoj, te nema ni sudske prakse oko nekih slucajeva. Tak da, meni je 3 god zastare odavno prošlo, i dugo mi je trebalo da se koliko toliko izvucem iz depresije, sad mi je žao što nisam pokušao makar pokušaj, a nikad ni ne znaš možda i dobra odšteta, s tim da mi novac nije na prvom mjestu, kako kažu ništa zdravlje ne može nadomjestit. Ako možeš probaj, možda bi se i neki odvjetnici ovdje trebali ako čitaju okušati u sad svim tim LASIK očnim operacijama, proučiti ugovore, kriva mjerenja, i kako ljudi završe loše, a doktor govori sve je super. U Americi ima doslovno odvjetnika sa stranicama gdje su specijalizirani za LASIK, i reklame i sve, i ima dobranih odšteta do pola milje dolara određenim ljudima kojima su krivo mjerili zjenice i zeznuli stvari. Tak da, definitivno bi se netko u Hrvatskoj trebao pozabaviti time, ako je uopce moguce uz naš sistem. Ljudi se ne žale jer su nakon operacija ako je krivo u lošem psihickom stanju, financije, ili nema nigdje doslovno takve prakse, nego sve standard.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A moguće da bih i uspjela jer njegove su riječi izgubile svaku vjerodostojnost. To sad svi vide, kao što i svi vide ono što on ne vidi :) Sve što je napisao,napisao je krivo.Od početka nije napravio što je trebao ni sa pregledima ni ostalim, a kasnije me otkantavao i lagao.Odvjetnik bi uspio vjerojatno jer njemu ide unaprijed ugovoren postotak dobivenog, samo mi se ne da mučiti s tim još pored svega.

Da, na to i račun ju da se ljudi neće upuštati u to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija