Jump to content

Posjedovanje marihuane


Bubisi

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Optuzen sam za posjedovanje marihuane. Situacija se dogodila na javnom mjestu. Moj prijatelj i ja smo imali u posjedovanju 1 joint. Odjednom su se iza nas stvorili policajci i bacio sam joint nedaleko od nas. Policija je to nakon pola sata nasla 3 metara od nas. Pri mjerenju količine, vagali su cijeli joint, bez odvajanja sastojaka te je kolicina iznosila sveukupno 1 gram. Izrecena mi je novcana kazna u iznosu od 5000 kn. Ovo mi je prvi prekrsaj u zivotu. Zanima me postoji li mogucnost da mi na sudu prihvate prigovor na izricenje kazne i mogu li oni uopce dokazati da sam ja posjedovatelj tog jointa ako ja u prigovoru izjavim da se ne osjecam krivo? Mislim da je za 0.5 grama 5000 kn kazne apsurd. Molim Vas za neki savjet, hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Važe se sve zajedno, ali se i upisuje da je izvagano zajedno, tako da tu nema ništa sporno.

 

Možeš se braniti kako želiš, ali ako ćeš negirati, a sud će zvati policajce koji će potvrditi da si ti odbacio i to će biti dovoljno da se potvrdi ova kazna. U slučaju da policajci ne dođu na sud na više poziva, prijava će biti odbačena, ali na to se ne isplati računati, jer u najvećem broju slučajeva dođu (pogotovo za drogu).

 

U slučaju da prigovaraš sa priznanje, kajanjem i olakotnim okolnostima (nekažnjavanost, mala primanja...) sud može smanjit iovu kaznu na 1/3, a onda se treba platiti 2/3 te umanjene kazne, što bi moglo ispasti nešto preko 1000 kuna (to je jedna od najboljih mogućnosti).

 

Naravno, moguće su i sve verzije između ove dvije.

 

U slučaju da nisi siguran kojim putem ići, možda je najbolje da napišeš prigovor bez izjašnjavanja o krivnji (imaš nešto takvo na ovom linku), pa ćeš do suda razmisliti i smisliti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija