veparad objavljeno: 16. lipanj 2016. Dijeli objavljeno: 16. lipanj 2016. Poštovani, zanima me koja je procedura za dobivanje doumenata iz sudskog spisa, naime ja kao stranka u postupku ne dobivam zapisnike s ročišta nego samo odvjetnik. Kako je odvjetnik iz drugog grada a meni je sud u blizini, želim znati što trebam poduzeti da dobijem zapisnike i još neke dokumente koji me zanimaju? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
LjuboZG odgovoreno: 16. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 16. lipanj 2016. Morate u uredovno vrijeme doći u sudsku pisarnicu i tražiti spis na uvid, a onda zamoliti djelatnice da vam kopiraju isprave koje su vam potrebne. Ako ste stranka u postupku, imate pravo uvida u spis te nema nikakve dodatne procedure. Jedino što vam se može dogoditi je da vam kažu da je spis u tom trenutku kod suca te da dođete za par dana kad ga spuste u pisarnicu suda. Naravno, bilo bi poželjno da znate poslovni broj predmeta, a naravno morate imati i osobnu iskaznicu sa sobom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 16. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 16. lipanj 2016. Jedino što vam se može dogoditi je da vam kažu da je spis u tom trenutku kod suca te da dođete za par dana kad ga spuste u pisarnicu suda. i da naplate svaku kopiju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
LjuboZG odgovoreno: 17. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 17. lipanj 2016. i da naplate svaku kopiju. Da, naravno, to sam zaboravio napisati. 1,25 kn po stranici. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ivanka75 odgovoreno: 20. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 20. lipanj 2016. Nije li vam jednostavnije (i jefitinije) zatražiti od svog odvjetnika da vam iskopira i pošalje potrebnu dokumentaciju? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.