Jump to content

Posljedice neplaćanja režija i stanodavac koji - nema račune


hetta

Preporučene objave

Ovo vjerojatno još niste čuli.

 

Dakle, imam gazdaricu kojoj nije frka za stanarinu, pa se već dva mjeseca ne pojavljuje. Ja nju zovem nek dođe si po novce - i donese račune koje trebam platiti. Naime, neki stižu u moj sandučić jer su na adresu na kojoj živim, a neki stižu k njoj - e sad, da li je to zato jer su ti računi na njenu adresu ili je zato jer stiže više računa za više mjeseci zajedno, pa su kod nje već duže - ne znam. Ona kaže ovo drugo. Ja svoje račune redovito podmirujem. No, sa prvim računima koji su mi stigli, stigle su i obavijesti o dugovanjima. Dakle, cca pa mjeseci prije mog useljenja režije nisu plaćane. Uglavnom, gazdarica je o tome informirana, kaže "ne sjećam se jesam li platila, idite tamo i tamo i pitajte o čemu je riječ" (?).

 

Što nek radim? Mogla bi reći "kaj me briga, računi ionako glase na nju", no ja svaki dan čekam da mi HEP dođe iskopčati struju recimo. To još nijedan račun nisam dobila ni vidjela, a gazdarica "ništa nezna".

 

Neki savjet?

 

P.S. Standavka je lokalna "moćnica".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po čemu da ja platim dug? Nemam račune (za jednu režiju postoji samo na friškom računu napomena odnosno opomena o dugu od 700kn), ne znam koliki je. Mogu li ja uopće igdje dobiti uvid odnosno račune koji glase na nekog drugog i mimo njega bilo što dogovarati kad nisam vlasnik stana?

 

I na kraju krajeva, zašto bi ja za vrijeme radnog vremena hodala uokolo i tražila gdje je tko kome gazdarica duguje, dok je ona u mirovini i ne zna što bi od dosade, a i sa ovima kojima duguje možda kavu pije....

 

Zašto bi ja tuđe dugove rješavala? Možda i premašuju iznos stanarine.

 

Da li je moguće da ja predočenjem ugovora o najmu i potvrdom o boravištu nekako riješim da mi "oni" kod kojih sve imam režije, izdaju račune (a koje nisam dobila) na razdoblje otkad sam u stanu, pa da to podmirim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu li ja uopće igdje dobiti uvid odnosno račune koji glase na nekog drugog i mimo njega bilo što dogovarati kad nisam vlasnik stana?
naravno da će vam dati ispis dugovanja,jer im je nebitno tko će platiti
I na kraju krajeva, zašto bi ja za vrijeme radnog vremena hodala uokolo i tražila gdje je tko kome gazdarica duguje
iz razloga što postoji mogućnost da Vi osjetite neugodnosti nastale isključenjem el.energije a ne gazdarica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija