Jump to content

Prometna nesreća - alkohol


Castle

Preporučene objave

Sudjelovao sam u prometnoj nezgodi na sljedeći način:

Vozeći po glavnoj prometnici prednost mi je oduzelo vozilo iz sporedne ulice prilikom priključenja na raskrižju gdje je imao znak stop. I sad, sve bi tu bilo ok da nismo oboje bili pod utjecajem alkohola. Ja sam pozvao prometnu policiju na uviđaj, napravili su zapisnik koji kaže, ukratko: da sam ja vozio propisnom brzinom, da je drugi sudionik kriv za prometnu nesreću oduzimanjem prvenstva, te su utvrdili da sam ja imao 1,1 alkohola u krvi a drugi učesnik 0,9. Isto tako snimili su mjesto nesreće i popisali te uveli u zapisnik sva oštećenja na oba vozila, uglavnom sve kako obično i rade.

Uglavnom, svjestan sam svog dijela krivnje te ću istu i podmiriti; vjerovatno u vidu novčane kazne i gubitka vozačke dozvole, dok sam štetu na svome automobilu podmirio odmah i na svoj trošak. Zanima me postoji li mogućnost traženja odštete za nastalu štetu i na koji način (preko osiguravajućeg društva ili...?) obzirom na navedene okolnosti? Na svu sreću nije bilo ozlijeđenih, osim u mom slučaju manje ozljede glave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Da malo pokrenem ponovno temu, a vezanim pitanjem. Na sugestiju trazio sam posredstvom odvjetnika naknade za ozljedu I naknadu stete na vozilu. Sve je pokrenuto negdje sredinom 8. mj. Za ozljedu je naknada isplacena, a za stetu do danas nista, bez obzira sto je odvjetnik poslao nekoliko upita I pozurnica. Jedini povratni odgovor mislim da je bio prije otprilike 2 mj da cekaju (osig. kuca) policijski zapisnik, te da ce za nekakav iznos umanjiti isplatu. Je li doista uobicajeno 3 mj cekati isplatu? Postoji li nekakav rok isplate I da li je moguce jos stogod poduzeti da se sve skupa ubrza I isplati steta ili preostaje samo cekanje. Ako ima tko kakvog iskustva...bio bih zahvalan na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da. Ali koliko se sjecam, mislim da sam na osnovi policijskog zapisnika kod ovlastenog servisera trazio ponudu za popravak, na osnovu koje je odvjetnik pak trazio naknadu stete, tj iznos jednak ponudi. Isto tako mislim da im je to sve skupa dostavio u zahtjevu I nisu imali nikakvih prigovora. Bas klasicno zavlacenje, pa rekoh da priupitam postoji li jos kakav medjukorak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija