Jump to content

dokazati posjeda


anton887

Preporučene objave

molim vas za savjet. Trebam dokazati za sud da je tužena strana posjednik ili vlasnik kuće u manjem selu. u katatru i zk je potpuno nesređeno. Rješenje o nasljeđivanju kojim je ostavljeno tuženoj strani i ta kuća , sve čestice iz rješenja o nasljeđivanju su uvidom u zk i katastar poljoprivredno zemljište. Kuća svakako postoji na nekoj od tih čestica. Da li postoji neki treći način da se dokaže da je tužena strana naslijedila upravo tu kuću?

 

Da li bi bio zakonit dokaz možda predložiti sudu računi iz elektre ili vodovoda ili neka sud sam zatraži od elektre na koga računi stižu pa samim time dokazati da je vlasnik jer troši struju ?

 

molim za pomoć

 

hvala Vam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve čestice iz rješenjao nasljeđivanju su uvidom u zk i katastar poljoprivredno zemljište
sasvim izvjesno da kuća nije uknjižena u zemljišnim knjigama pa kako je ista u rješenju o nasljeđivanju navedena opisno bez preciziranja na koju nasljeđenu k.č.se ista građevina oslanja ,to je nemoguće bez vještačenja i očevida na terenu dokazati da je upravo ta kuća koju navodite u tužbi istovjetna sa onom navedenoj u rješenju o nasljeđivanju,pa ako uspijete dokazati da se neuknjižena kuća nalazi na jednoj od nasljeđenih k.č.,dokazali ste da je vlasnik k.č.ujedno i vlasnik kuće budući da pojedinačnu nekretninu čini zemljišna čestica i sve što je s njom trajno spojeno.
ili neka sud sam zatraži od elektre na koga računi stižu pa samim time dokazati da je vlasnik jer troši struju ?
to sud neče učiniti,u to se neuzdajte.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li bi uplatnicu od struje uopće smjeli priložiti sudu,,
nevidim razlog zašto nebi smjeli
da li bi to bio nezakonito pribavljanje dokaza?
treba imati u vidu da se radi o parničnom a ne kaznenom postupku,koji u smislu pribavljanja dokaza nije tako formalan kao što je to u kaznenom postupku,što će reći da je vaše predložiti dokaze a na sudu je da osnovom odredbi čl.220.ZPP odlući dali će takve dokaze izvoditi.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija