Jump to content

Krsenje posjeda


Antesi

Preporučene objave

Sklopili smo kupoprodajni ugovor sa vlasnikom kuce te smo mu dali kaparu od 20% ,u ugovoru pise da smo tog dana kad je kapara isplacena usli u posjed kuce i zemljista. Sad vlasnik svaki dan dolazi par put na dan u dvoriste i ulazi ponekad u kucu kao cistiti je, sve imam snimljeno na video snimci jer zelim imat dokaze. Mogu li na temelju toga raskinuti ugovor i trazit kaparu nazad. Snimke su vjerodostojne i vidi se tocno vrijeme i datum kad vlasnik dolazi.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po zakonu o posjedu nebi smija dolazit osim ako se ne najavi 24h unaprid u svrhu pregleda il popravka.
volio bi da mi pošaljete izvod iz zakona koji spominjete
Sto mogu napravit tu, neku zastitu moran imat i ja tu.
pa ček malo,jel dotični ulazi silom,protiv vaše volje,odnosno jeste li mu ikakvim gestom,riječima dali do znanja da nedolazi,ili pak samo sve snimate.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima zakon o podstanarima pogledajte.
Ante,pogledao bi rado ali nemogu naći Zakon o podstanarima,izuzev ako mislite na Zakon o najmu stanova,no ja iz vašeg teksta nevidim da ste sklopili ugovor o najmu,već kupoprodaju
Normalno da smo mu rekli
onda tužba radi smetanja posjeda
Pogledat cu kod pravog odvjetnika.
naravno,sa srećom.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isto je ka da smo podstanari valjda.
ma nije isto,al nebitno sad.

Dotičnom gospodinu zabranite ulaz u posjed nekretnine,u suprotnom na njegov ulazak bez vašeg dopuštenja pozovite policiju koja će ga udaljit sa posjeda i naravno poučiti vas da problem rješavate putem suda,što će reći da od tog dana imate rok od 30 dana da zaštitu posjeda tražite putem suda.

U takvoj parnici da bi vam sud udovoljio tužbenom zahtjevu,nužno je da dokažete dvije ključne činjenice,odnosno da ste posjednik nekretnine i da vas tuženi uznemirava u posjedu.

Znači sud se neće obazirati na činjenicu vlasništva,več isključivo činjenicu zadnjeg mirnog posjeda,pa ukoliko dokažete spomenute činjenice,sud usvaja tužbeni zahtjev kojim se utvrđuje da je tuženi počinio čin smetanja posjeda,te mu se ujedno zabranjuje svako buduće isto ili slično smetanje pod prijetnjom ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija