Jump to content

dijete zivi u izvanbracnoj zajednici i prima alimentaciju


barossibo

Preporučene objave

Uredno placam alimentaciju, kceri koja studira cetvrtu godinu, i vec cetvrtu godinu zivi s deckom koji je zaposlen i ima redovnu placun nije im isto prebivaliste ali boravite je. Zanima me dali se njihova veza, zajednicko stanovanje u ovom slucaju poistovjecuje sa izvanbracnom vezom i dali time prestaje moja obveza placanja alimentacije? Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispricavam se , sada vidim neke sitne greske u objavljenoj temi. Znaci, prebivaliste im je nije zajednicko, ali boraviste u mjestu gdje kcer studira je, vec cetvrtu godinu. Decko od kceri je zaposlen i redovno prima placu.

 

Ažurirano

 

Zasto, ako se nakon tri godine zajednickog zivota veza muskarca i zene smatra izvanbracnom vezom koja se izjednacuje brakom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zasto, ako se nakon tri godine zajednickog zivota veza muskarca i zene smatra izvanbracnom vezom koja se izjednacuje brakom...

Prije svega treba dokazati (utvrditi) da postoje sve pretpostavke za priznavanje izvanbračne zajednice, a koja je u RH regulirana različitim, često neusklađenim propisima...

Pretpostavka za priznavanje izvanbračne zajednice nije samo zajednički život u trajanju dužem od tri godine, te nije od odlučnog značaja činjenica da žive na istoj adresi, već da u njoj postoji trajnija emocionalna i ekonomska, odnosno egzistencijalna povezanost partnera..

Iskreno, neznam kako bi to u konkretnom slučaju išlo i završilo, Vaše je pravo da pokrenete postupak za prestanak uzdržavanja u kojem ćete se pozivati na izvanbračnu zajednicu, a koja je Zakonom izjednačena kao brak, ali..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija