Jump to content

Rad u mirovini


_damirs

Preporučene objave

Poštovani,

Početkom sljedeće godine (02.01.2017) imam namjeru otići u mirovinu sa napunjenih 60 godina života i 41 godinom radnog staža. Obzirom da trenutno radim i da bih htio nastaviti rad na istom radnom mjestu (administrativni posao), a da primam mirovinu, moje pitanje je na koji način (ugovor o djelu ili nekako drugačije) mogu to nastaviti. Koliki bi bio trošak za poslodavca, a koliki za mene. Obzirom da sam dragovoljac Domovinskog rata, dali po toj osnovi mogu ostvariti kakva prava. Zahvaljujem na odgovorima.

S poštovanjem,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako po osnovi koju ste naveli otidjete u "starosnu mirovinu za dugogodišnjeg osiguranika" mozete nastaviti raditi samo na "ugovor o djelu" u tom slucaju i dalje cete moci normalno primati mirovinu. Rad na ugovor o djelu se sklapa za povremene odredjene poslove a ne za stalan posao.

Ako vec zelite raditi i zdravstveno ste ok, onda vam je bolje i dalje ostati u radnom odnosu, sa svakim daljnjim mjesecom rada vise od navrsenih 60 godina zivota, prilikom izracuna mirovine mirovina vam se uvecava za 0,15% mjesecno.

Ako bi i dalje radili te navrsili 61 godinu i otisli u mirovinu mirovina bi vam se povecala za 1,8%, na navrsene 62 godine povecanje je 3,6% itd.

 

Jedino sto morate pratiti dali ce i kada nova vlada raditi najavljene mirovinske reforme kako bi mogli na vrijeme zbrisati u mirovinu po sadasnjim uvjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija