Jump to content

Rent a car, osnovno i kasko osigurnje - dupla naplata?


Mato1

Preporučene objave

Ukratko pronašao sam dosta povoljan najam renta cara za tjedan dana, da bi u dodatnom telefonskom informiranju saznao da za tu cijenu imam na autu samo osnovno automobilsko osiguranje i naravno u slučaju bilo kakve nezgode, oštećenja i sl. odgovornost je na meni, a ako želim da imam "full kasko" trebam nadoplatiti još 10eura po danu. Na moje pitanje, da li vaša vozila nisu kasko osigurana, gospodin je odgovorio da su sva kasko osigurana, ali u slučaju šteta im se umanjuje bonus, te se to dodatno plaća ili se ima samo "basic" osnovno osiguranje. Moje pitanje vama ovdje je:

Ako dođe do neke nezgode (ono sve normalno, bez alkohola, valjana vozačka itd.) i naravno štete na vozilu, "mojom krivicom", renta car će štetu sebi namiriti iz svoga kaska, a naknadno će mene još teretiti po toj istoj šteti. Da li je to u skladu s Ustavom i ostalim zakonima istu štetu naplaćivati 2 puta i automobil koji je kasko osiguran, meni kao vozaču korisniku ne priznati taj postojeći kasko?

Drugim riječima da li to legalno rade?

-imam osjećaj da se ovdje radi o nekoj nepravilnosti i lovu u mutnom

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija