Jump to content

Prometna nesreca pri skretanju u raskrizju


gijoe161

Preporučene objave

Pozdrav, jutros sam imao prometnu nesrecu, na raskrizju pri skretanju ljevo auto iz suprotnog smjera doljece prekomjernom brzinom, vrlo vjerovatno kroz crveno (nisam 100% siguran jer sam vec bio u raskrizju, cekajuci da mogu krenuti). Ja sam se zaustavio usred raskrizja, a radi brzine vozila pri kocenju auto iz suprotnog smjera nije se uspilo zaustaviti nego je proklizalo te je udarilo u moj prednji ljevi kraj, te proklizalo jos 10ak metara naprijed.

 

Steta je samo materijalna, ali pri izlasku iz vozila vozac i njegovih par prijatelja, te njegova majka, starija zena, uhvatili su odmah urlikati i derati se da sam kriv, sta je posli zavrsilo i fizickim prijetnjama od strane nekih od prijatelja drugog vozaca.

 

Posto nisam htio odmah priznati krivnju, zvali su policiju, policija pri dolasku pita sta se desilo, svak kaze svoju stranu price, alkotestiraju nas, svi smo imali 0.0, te bez mjerenja tragova kocenja ili bilo cega drugog zakljuce da sam ja kriv za prometnu nesrecu jer sam "oduzeo prednost" vozilu iz drugog smjera.

 

Da bi stvar bila jos gora, policajac mi savjetuje da odem na osiguranje i priznam krivnju, te kad mi oni posalju kaznu da ce mi sud umanjit iznos, sta sam u soku i napravio.

 

Sad neznam koje su moje mogucnosti, jesu li policajci duzni slikati mjesto nesrece i vozila, izmjeriti tragove kocenja? Svjestan sam da se vozila koja idu pravo treba propustiti, ali zar nije to drugo vozilo duzno drzati se ogranicenja brzine?

 

Od soka tek dolazim sebi sad kad ovo pisem, i nisam siguran jesam li se totalno uvalio sa odlaskom na osiguranje. Policajcima sam napomenuo fizicke prijetnje koje su mi upucene, neznam da su ista poduzeli u vezi toga, iako su ovi galamili i kad je policija vec dosla. Nisam inzistirao na stavljanju toga u zapisnik... Molim pomoc, hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne poricem djelomicnu krivnju, ali ako sam ja u raskrizju vozilo iz suprotnog smjera samim tim sta ide pravo moze prekoraciti ogranicenje brzine i proci kroz crveno svjetlo? Mislim nisan rodjen jucer, znam da je policija napravila odluku koja im je bila najlaksa za donjet, i da zivimo u banana drzavi, ali zar oni nemaju neke duznosti provest nekakvu istragu, bar izmjerit tragove kocenja? Pokusavam razumjeti na koji nacin mogu argumentirati zalbu bar na kaznu za oduzimanju prednosti, koja je daleko veca nego sama steta na oba auta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija