Jump to content

Smetanja posjeda ili imisija tužba


omis25

Preporučene objave

Poštavanje,

 

Imam pitanje uvezi smetanje posjeda i imisija

 

Osoba A je postavila satelitsku antenu, 2 vanjsku jedinice od klime ispred balkona osobe B tako da ometaju pogled i klime stvaraju buku i još osoba je otvorila ventilacijski otvor na zajedničkom zidu tako da mirisi od wc ide sve gore prema osobi b.

 

Nakon više od godinu dana odluka je objavljena potrošilo se novca na vještačenje, svjedoke. Osoba A i njegovi svjedoci tvrde da je postavljeno puno prije nego šta je u tužbi napisano tako da je rok od godinu dana odavno prošao. Osoba B nema svjedoke svak se boji tuženika i tvrdi da je tek postavljeno kada je tužba napravljena satelit i vanjska klime se još sjajile nisu ni prašinu imali tako da je vidljivo da je tek postavljeno i tužba odmah napravljena.

 

Sud je nakon svega toga odlučio da se ovdje radi od članku 110 imisije a ne smetanju posjeda i tako tužbu je odbijena. Sud smatra klima pravi buku, mirisi iz ventilacijskih rupa odmah ide u moj posjed.

 

Ja sam pročitao taj članak i more se kazat da ima dio toga članka koje se more reći da ima smisla ovdje ali opet odvje mislim više da spada u smetanju posjeda jer se radi nešto šta mi oduzima pogled a prije nije postojalo.

 

Ovdje imam sumnje da su ovdje sve veze u pitanju šta se nebi iznenadija kada pročitam loše stvari od ovome sudu na internetu.

 

Volio bih vaša mišljenja ko ima iskustvo sa ovim stvarima. Osoba B ima odvjetnika.

 

Puno Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ostaje vam žalba kojom nemate što izgubiti,no mišljenja sam da je sud u pravu po pitanju buke i mirisa,dok je upitno glede smetanja/uznemiravanja posjeda zaklanjanjem pogleda,pa ako bi se doista radilo o smetanju postoji mogućnost da drugostupanjski sud djelimično usvoji žalbu i u tom dijelu preinači prvostupanjsko rješenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija