Jump to content

Energetska obnova zgrade!


darios

Preporučene objave

Pozdrav,

stanar sam u zgradi koja je pokrenula energetsku obnovu iste temeljem sufinanciranja preko fonda.

Jednom stanu je izmjenjen izgled smanjivanjem lođe, tj. unutarnji dio lođe je pomaknut na vanjski dio zgrade, te dio lođe koji viri van zgrade zatvoren PVC stolarijom? Na stanu nije napravljena legalizacija. Da li će to predstavljati problem? Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK. Što se tiće zatvaranja lođa i balkona, nije bilo potrebno legalizirati zatvaranje istih ako nisu izgubili svoju funkciju što znaći da nisu pridodani stambenom prostoru i da su zatvoreni prozirnim elementima pročelja koji isključuju prozore i vrata, Prema pravilniku o jednostavnim građevinama i radovima. Tako su mnogi zatvarali lođe PVC stolarijom, te ostavljali dio koji se mogao otvoriti klizno, što je isljučivalo prozor kao takav te je u biti sve bilo legalno. Ako je tako u ovom slučaju, nema problema. Ako nije onda je ovo u biti pitanje za projektanta dokumentacije, jer je izmjenom Pravilnika ostavljeno samo "prozirni elementi pročelja" za koje je potreban samo projekt, pa i ovako ne bi trebalo predstavljati neki problem ako je uz projektnu dokumentaciju, uz koju je potrebno priložiti akt za građenje kao i akt za uporabu, priložena izjava je li za izvođenje određenih radova u skladu s glavnim projektom potrebno ishoditi akt za građenje, odobrenja, suglasnosti i posebne uvjete građenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa u kojoj ste vi uopće fazi? Tek se razmišlja o prijavi pa se prikuplja dokumentacija?

 

Navedeni aktovi se (ako već ne postoje, a trebala bi barem građevinska) se vade u Upravnom odjelu za postorno planiranje i gradnju općine/grada. U biti za prijavu na natječaj potrebnu dokumentaciju pribavlja Korisnik (uspješan prijavitelj s kojim se potpisuje ugovor o sufinanciranju) koji je odgovoran za početak (pribavljanje potrebne dokumentcije, odabir ovlaštenog certifikatora odnosno projektanta glavnog projekta energetske obnove), upravljanje, provedbu i rezultate projekta, u biti predstavnik suvlasnika zbog čega se potrebnoj dokumentaciji prilaže i MU kojim se dokazuje da je predstavnik suvlasnika ovlašten za predstavljanje suvlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija