Jump to content

Obavijest o počinjenom prekršaju


Kasabian

Preporučene objave

Jučer sam dobio obavijest o počinjenom prekršaju zbog prekoračenja brzine za 24 km/h. Ograničenje je bilo 60, radar je snimio 94 pa je smanjeno za sigurnosnu razliku na 84. Bilo kako bilo, traže podatke o vozaču, a ja stvarno nemam pojma tko je tad vozio auto jer sam u to vrijeme bio na poslu. Mogli su biti otac ili brat. Naravno da se ni oni ne sjećaju tko ga je vozio jer je prekršaj počinjen 09.05.2016., dakle prošlo je više od 7 mjeseci. Čitao sam ako navedem 2 imena da postoji mogućnost da dobijem kaznu zbog nedostavljanja vjerodostojnih podataka.

Moje je pitanje kako poslati vjerodostojne podatke i naravno izbjeći ikakvo plaćanje? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom na protek roka od čak 7 mjeseci, mišljenja sam da vam se isplati dostaviti imena svih potencijalnih vozača te navesti kako se zbog signifikantnog proteka vremena jednostavno ne možete sjetiti tko je tog dana upravljao vozilom.

 

U takvim slučajevima, policija najčešće ide sa nedavanjem vjerodostojnih podataka, ali sudska praksa u ovakvim situacijama je na strani optuženika i velikom većinom se donose oslobađajuće presude, jer sud ima razumijevanja. Da su vas kontaktirali nakon par tjedana, onda vam takva obrana ne bi prošla, ali ovako najvjerojatnije će biti prihvaćena.

 

No, da ne ispadne da vas "nagovaram" na ovu varijantu, odluka je samo vaša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To mi je i bio plan, ali se bojim da sud nece imati razumijevanja, obzirom da imam vec poprilican broj što plaćenih, što neplaćenih kazni zbog brze voznje, mobitela i tako svih tih stvari koje se kaznjavaju u svakodnevnom prometu, a obzirom da sam na cesti 8 sati dnevno, u zadnjih 10 godina se toga nakupilo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija