Jump to content

Bračna stečevina


đeki

Preporučene objave

Poštovani, supruga je nekoliko mjeseci nakon ulaska u brak od svojih roditelja dobila neke novce koji su stavljeni na moj račun i kojima smo kupili mali stančić.Stančić je 5 godina glasio na moje ime, te bi supruga sada željela da se on darovnim ugovorom ipak prebaci na nju.Trenutno smo u super odnosu, te joj ja dajem za pravo da je to ipak bila njena imovina koju je dobila od roditelja i da bi ona trebala glasiti na nju.Međutim, kao što u stvarnom svijetu ima svega, danas smo si super a sutra već nismo, volio bih znati za stvari kao npr. što u slučaju našeg razvoda ili neznam nekih nepredviđenih situacija?Daje li meni zakon pravo na polovicu tog stančića?

Može li se darovni ugovor u budućnosti poništiti? Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom i sami ne sporite činjenicu da se radi o novcima supruzinih roditelja, a koji su darovani baš njoj (dakle ne i vama), navedeni stan predstavlja supruzinu vlastitu imovinu (dale, nije bračna stečevina). Problem bi doduše mogao biti u dokazivanju toga da se radi o daru baš njoj, imajući u vidu da je novac uplaćen na vaš račun.

 

Nemojte ovo što ću sad napisati shvatiti na krivi način, ali kada ljudi počnu ovako razmišljati, to obično na završava dobro. Ne bih volio biti zloguki prorok, ali ...

 

No, nadam se da nećete sada ove riječi uzeti kao opravdanje za neko inaćenje supruzi obzirom i sami ne sporite da se radi o daru njenih roditelja baš njoj. Moja sugestija je da udovoljite supruzinoj želji, jer se u konačnici radi o pravednom potezu, a budućnost što donese, donese. Na to ionako vrlo rijetko imamo pravog utjecaja. Prava sreća se ionako ne nalazi u materijalnim stvarima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija