Jump to content

Logistika, zapovjedna odgovornost, mirovina?


Draganec

Preporučene objave

Pošrovani.

Prijatelj mi je dragovljac Domovinskog rata. Rođ. 1956. Radio u HV od 1990.- 2000. Odlazi u mirovinu sa činom stožernog narednika i trajnim HRVI 20% prema čl.6a. Mirovina mu iznosi 2.800kn + invalidnina.

 

Smatra da bi morao imati veču mirovinu obzirom na čin i invalidnost.

Raspitivao se kod pravne službe u svojoj brigadi i rekli su mu da je to u redu. Da ne može imati veču mirovinu obzirom da je radio u logistici ( VBR ) a ne na zapovjednom mjestu.

HZMO mu je odgovorio da je izračun napravljen prema ZOPHBDR-a.

 

Osobno mu nisam znao odgovoriti na to pitanje. Stoga molim ako netko zna da li ima veze iznos mirovine obzirom na radno mjesto u HV ( logistika, zapovjedno mjesto, čin po čl.6a)

 

Eto. Smatram da sam bio jasan. Hvala unaprijed na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa to je mirovina sklepana po pitajboga kakvim propisima, zbog smanjenja broja pripadnika HV. Kod te mirovine ne moraš ići ni liječniku, na povjerenstva, veća je otpremnina, itd......

Da je otišao u mirovinu po čl. 6 imao bi veću, ali bi dobio manju otpremninu.

Sad 17 godina poslije .....

U svim razgovorima koja sam imao, iznos mirovine se kreće tu negdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Klasična priča od prije 15 godina.... kad sam ja svojim kolegama govorio- nemojte ići u tu 6a mirovinu, pustite da vas sustav počne tjerati, neeeee, ja nemam pojma, kao odlična otpremnina, pa onda.. ja ću još toliko zaraditi negdje, moš mislit, pa onda ja ću to prevesti u invalidsku mirovinu (jako rijetki uz dugogodišnju muku). Otpremnina je trajala do godine dana, posla nema i počela je odmah kuknjava. Njihova odluka i njihova volja, uostalom stekli su mirovinu kao relativno mladi ljudi i u punoj radnoj snazi.

 

Naravno, ima i lijepih primjera u dvojici mojih prijatelja, koji su se odmah nakon 6a umirovljenja zaposlili (HŽ i Elektra), rade i dan danas, otprilike dvije trećine mirovine dobilju i punu plaću kod poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija