Jump to content

Prolaz bagerom


svetojurskivrh

Preporučene objave

Poštovani, imam dojavu da bi susjed s bagerom prošao po mojem novozasađenom voćnjaku na svoju česticu koja je odijeljena od naše katastarskim i javnim putem. Što trebam učiniti ako do toga dođe? Taj javni put postoji samo u katastru, na nacrtu. Po mojem on bi si trebao put napraviti po ucrtanom javnom putu ili da mu to napravi grad. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Svakako bi si susjed trebao urediti put do svog zemljišta po tom javnom, ucrtanom putu, odnosno zatražiti od JLS da to učini osnovom Zakona o komunalnom gospodarstvu i Odluke o komunalnom redu Vaše JLS.

 

Morate voditi računa da on po Vašem voćnjaku, ali i općenito po Vašem zemljištu može proći isključivo ako mu Vi to dozvolite.

 

Znači Vi mu morate jasno dati do znanja da tu svoju zamisao ne može ostvariti samovoljno, ali ni bilo kako drukčije s obzirom na Vašu zabranu, odnosno ukoliko mu odbijete dozvoliti prolaz.

 

Za slučaj da on ipak, usprkos Vašem protivljenju i zabrani, na silu prođe po Vašem voćnjaku, tada je Vaš susjed izvršio čin smetanja posjeda i Vi morate u roku od 30 dana od njegovog prolaska podignuti tužbu radi smetanja posjeda, te u tužbi tražiti utvrđenje čina smetanja posjeda; zabranu takvog čina ubuduće; novčanu kaznu ukoliko ponovi čin smetanja – prolaska; te naknadu štete za prouzročenu štetu prolaska Vašim voćnjakom (štete na zemljištu, stablima, ogradi itd).

 

Predložio bih Vam da, s obzirom da imate saznanja da to namjerava učiniti, da nekom trakom ogradite svoje zemljište i na „ulaze“ gdje bi mogao ući bagerom postavite natpis „privatan posjed, zabranjen pristup“ te od ispod nacrtate prometni znak zabrane. Također tako postavljenu traku i natpise fotografirajte, da Vam posluži kao dokaz na sudu.

 

Evo nadam se da sam Vam barem malo pomogao.

 

Lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tužbu radi smetanja posjeda, te u tužbi tražiti utvrđenje čina smetanja posjeda; zabranu takvog čina ubuduće; novčanu kaznu ukoliko ponovi čin smetanja – prolaska; te naknadu štete za prouzročenu štetu prolaska Vašim voćnjakom (štete na zemljištu, stablima, ogradi itd).
glede Sevinog odgovora je suvišan svaki komentar,no samo bi kratko istaknuo bitnu stvar po pitanju citiranog teksta,a to je nedopuštenost zahtjeva radi naknade štete u parnicama radi smetanja posjeda,no ako ste mislili na odvojene postupke,onda OK.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija