Jump to content

prijenos elekt.brojila na novog korisnika


staramoja

Preporučene objave

Može li se aneksom kupoprodajnog ugovora rješiti prijenos korištenja elektr.brojila na novog vlasnika? Naime, kupila sam apartman u kuće sa više apartmana s kontrolnim brojilima i dva glavna brojila na koje dolaze računi. Propustili smo prijenos napraviti odmah. Sada su apartmani rasprodani, pa si svaki vlasnik mora struju odvojiti na vlastito brojilo. Budući postoje već dva brojila na starog vlasnika, od kojih jedan i dalje zadržava, dok bi pravo za drugi sat želio prenijeti na mene kao prvog kupca. Zanima me to radi toga, jer svaki novi vlasnik mora platiti pristojbe novog priključka prema veličini stana i mogućoj potrošnji, mada je to već nekoć zapravo plaćeno. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

pomalo dvojim. Naime, prodajom svih aprtmana nastala je suvlasnička zajednica nad zajedničkim dijelovima i uređajima zgrade koji su, ako nije međuvl.ugovorom rješeno drugačije, među ostalim i instalacije za dovod električne energije do stana ili drugog posebnog dijela zgrade. Pa još ako je brojilo vlasništvo mrežnog operatera i nema nekakove posebne veze sa vašim dijelom, moguć je problem sa ostalim suvlasnicima i samim operaterom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

situacija je slijedeća. Kuća sa tri stana (nije etažirana) sa više suvlasnika. Majka (jedan od suvlasnika) prebacila je priključak od struje na jednog od sinova (isto suvlasnik kuće). Isti sin ne plaća struju i ne dozvoljava drugim suvlasnicima/korisnicima kuće da odvoje struju. Pitanje je imaju li ostali suvlasnici / korisnici kuće pravo da je priključak podjeli i odvoji? Ako da, na koji način to mogu učiniti? Priključak struje je neograničen.

 

Ažurirano

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija