Jump to content

dodatak posla u ugovoru


anton887

Preporučene objave

lijepi pozdrav ,ako može savjet. Radnik radi od ponedjeljka do petka puno radno vrijeme od 8 sati. Može li mu se u opis posla u ugovoru dodati kako će po potrebi mijenjati drugog radnika (slično radno mjesto) u slučaju njegovog izostanka te po potrebi i subotom?

Oba radna mjesta zahtijevaju jednaku srednju spremu i koeficijent rada na plaći..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u ugovoru stoji da radnik u slučaju potrebe može raditii i te poslove. Njemu bi i dalje ostalo 40 sati tjedno, ali na način da mu se javi da neće raditi npr. u petak već u subotu zbog izostanka radnika na tim poslovima. To bi se možda dogodilo jednom u dva mjeseca da radi subotom.

 

Sad je malo sporno,kako tretirati to što ne bi radio jedan petak već umjesto toga subotu?

Naravno da to povlači i rad subotom i godišnji, no ta bi zamjena bila eventualno jednom u dva mjeseca....

 

evo , molim za savjet kako bi se to reguliralo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo još dodatno pitanje i oprostite na gnjavaži. Naime, konkretno se radi o tome da bi taj radnik koji bi povremeno mijenjao drugog (zbog bolovanja, godišnjeg), trebao raditi od ponedjeljka do petka 7 sati, a u subotu 5 sati. Tako da bi mu isto satnica iznosila opet 40 sati tjedno. Mijenjanje bi bilo možda jednom u 3 mjeseca ...

 

U glavnom ugovoru mu stoji radno vrijeme od pon-petka po 8 sati i ne radi subotom. Evo ovo bi bila konačna situcija zavrzlame na poslu, pa kako bi se mogla urediti? puno puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tako je. Njegovo radno vrijeme prema glavnom ugovoru jest od pon -petka 8 sati dnevno. No sad bi stavili da zbog potrebe jednom npr. u 3 mjeseca radi od ponedjeljka do subote 7 sati dnevno umjesto 8 sati od pon do petka, te subotom 5 sati. Dakle cijeli taj tjedan sa subotom bilo bi po potrebi, dok je u stvarnosti ugovor od ponedjeljka do petka kada nema potrebe... Opet bi u konačnici iznosilo 40 sati tjedno. evo još jednom ljubazno molim za savjet...puno vam hvala Gman

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pazite, tu sad ulazite u mogućnosti velike zloupotrebe ovakvog aranžmana, od toga da se čovjeku "napakira" otkaz jer nije dolazio na rad subotom, a po ugovoru je morao, do problema u određivanju broja dana koji ulaze u GO (subota) itd, itd., itd.

 

Jasno vam je da se radnik sa time mora i složiti, a obzirom na ove opasnosti - teško da će se složiti. Ali ako pristane - problema nema. Po meni je bolja varijanta iz posta #4, ali odluka je vaša i radnikova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija