Jump to content

Sitni font u narudžbenici...


gaius

Preporučene objave

Dakle.. radi se o izrazito sitnom fontu u gusto kucanom slogu narudžbenice u kojem je navedeno da se kupac odriče raskida ugovor izuzev u tačno određenih 15 dana na početku godine... ugovara se povećanje cijene od 100% ako zakasni sa uplatom (ok.. znam da je ugovorna kazna nedopuštena na novčane obveze).. itd.. itd..

 

mišljenja..??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to su prevaranti koji idu od tvrtke do tvrtke i upadaju u guzve pa obicno ljudi potpisu jer im kazu da je netko nesto narucio.

 

ako je potpisala neovlastena osoba ugovor je nistav i jedino sto se treba u tom slucaju je da se pošiljka barem pokuša vratiti pa ako odbiju primitak imate dokaz da ste htjeli vratiti a oni su odbili pa nemaju pravu na nikakvu naknadu.

imam sudsku praksu jer sam vodio taj slucaj. da ne pokusate vratiti sud zauzima stav da tvrtka odgovara za stetu tim prevarantima za iznos primljenih cd-a samo po tom racunu i to samo u 50% te se poziva na nacelo savjesti i postenja.

da se vratilo ne bi bilo nikakve odgovornosti te firme prevarantima ali eto moje stranke nisu brzo reagirale itd.

 

imate pravo podnijeti prijavu HGK zbog povrede dobrih poslovnih obicaja. takodjer imam praksu potvrdjenu u tom slucaju.

 

takodje moze se podnijeti kaznena prijava zbog prijevare ali to nije gotovo i neznam ishod.

 

malo je drugacije kada potpise odgovorna osoba jer ona je duzna imati povecanu paznju ali opet mozete i prijavu hgk i kaznenu prijavu. u tom slucaju imate mogucnost pobijanja ugovora zbog prijevare (bitna zabluda nece ici jer se radi o trgovcima koji moraju paziti povecano) i naravno treba se hitno vratiti cd da nebi opet trazili naknadu stete itd

 

da li je dovoljno obrazlozeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok.. dakle.. ja sam iz bih.. i ovo nije prvi slučaj da se ovo dešava.. jasno je da se ugovorna kazna ne može ugovoriti zbog zadocnjenja u ispunjenju novčane obveze..

 

no s druge strane - šta je sa načelom savjesnosti i poštenja? nije li strana koja predlaže ugovor dužna u predugovornim kontaktima obavjestiti suprotnu stranu o elementima ugovora? skrenuti joj pažnju da PAŽLJIVO pročita ono što je napisano fontom 6icom?

 

šta je sa causom takvog ugovora? nije li očito da je jedini cilj kroz relativno niske troškove produkcije (CD) zgrnuti basnoslovne svote novca stipuliranjem ugovorne kazne od 100% i trogodišnjeg roka trajanja ugovora koji se može raskinuti samo u prvi 15 dana godine?

 

no s druge strane - ko je kriv "prevarenom" što nije pažljivo pročitao ugovor?

 

ima li prevare?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija