Jump to content

Punomoć ili kupoprodaja automobila


MarkoDolencic

Preporučene objave

Poštovani,

 

vlasnik sam automobila koji sam pristao prodati bez moje nazočnosti jer živim na različitoj lokaciji od lokacije vozila koje prodajem. Moj kontakt je primio novac u gotovini, međutim kupac to želi riješiti s punomoći kojom ja ovlašćujem kupca da može naplatiti štetu na autu, prodati ga i potpisivati sve ostale pravne dokumente u vezi vozila, a punomoć je izdana na neograničeno. Navodni razlog tomu je jer mu se žuri. Nisam potpisao jer mi je to apsurdno. S time ja još uvijek ostajem vlasnik, a kupac koristi vozilo i tada još uvijek meni dolaze svi nameti i pravne obaveze te porezi vezani uz automobil pošto sam ja i dalje vlasnik. Zanima me je li to legalan način za prodavanje automobila i mogu li naknadno napisati kupoprodajni ugovor i time prebaciti vlasništvo na kupca s time da u punomoći piše da samo kupac može opovrgnuti i prekinuti punomoć? Ja vjerujem da bez direktnog kupoprodajnog ugovora ništa, ali me zanima Vaše mišljenje.

 

Zahvaljujem unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Moj kontakt je primio novac u gotovini,

 

Zahvaljujem unaprijed.

 

primitkom ugovorene svote smatra se da je ugovor sklopljen.

dali si od svog kontakta primio ugovorenu i isplaćenu svotu novca ?

 

Ažurirano

 

Poštovani,

, međutim kupac to želi riješiti s punomoći kojom ja ovlašćujem kupca da može naplatiti štetu na autu, prodati ga i potpisivati sve ostale pravne dokumente u vezi vozila, a punomoć je izdana na neograničeno.

 

Zahvaljujem unaprijed.

 

ako kupac napiše i potpiše izjavu da je isplatio ugovorenu svotu tada bi moga dat mu punomoć za vozilo čiji si papirni vlasnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija