Jump to content

Stambena pričuva


zaglibio

Preporučene objave

Poštovani!

 

Molim savjet u svezi plaćanja stambene pričuve. Dobio sam opomenu pred ovrhu da nisam platio 6 rata stambene pričuve. Naime, nisam primio uplatnice za 6 mjesečno razdoblje, pa sam u polje poziv na broj upisao datum plaćanja npr. 15042014.

 

Iz Gradskog stambenog sam dobio odgovor da oni ne vide za koji sam mjesec platio pričuvu te su oni zatvorili neka ranija dugovanja. Ne znam koja dugovanja kada sam sve uredno platio do sada.( jedino ako nisu zatvorili neka prijašnja dugovanja unazad nekoliko godina, ali to bi trebalo biti u zastari).

 

Po međuvlasničkom ugovoru stoji da se plaćanje pričuve vrši do 15. u mjesecu za tekući mjesec tako da bi iz podatka 15042014 bilo vidljivo da je račun plaćen za 4. mjesec 2014. godine.

 

Što mi je činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što se tiče uračunavanja plaćanja, ako ima više obveza, a dužnik prilikom plaćanja nije učinio izbor koju obvezu plaća, smatra se da je platio najstariju. Teško je reći je li ova naznaka datuma vaša izjava o tome koju obvezu plaćate ili nije, to bi trebao odrediti sud (znam da sudovi ovu odredbu isto jako teško i raznorodno tumače) u slučaju spora. Predlažem da uputite daljnji dopis Stambenom kojim upućujete da ste platili obveze koje ste naznačili u uplatnicama i da zatvore te obveze tim uplatama, a ne neke druge. Vidjet ćete kako će oni reagirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija