Jump to content

Tužba radi iseljenja i predaje u posjed


markun

Preporučene objave

molim vas za odgovor. Da li je spor radi iseljenja poslovnog prostora i predaje u posjed hitni postupak prema kojem je sud duzan pridrzavati se kakvih rokova u donosenju odluke odnosno vrsta hitnih posjedovnih postupaka, buduci da trpim stetu jer zakupoprimci istekom ugovora i dalje ne zele napustiti prostor...

 

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

poštovani,radi se o postanaru koji mi se danima ne javlja na pozive,mailove kojima ga molim da podmiri režije i najam koje nije platio zadnja 2 mjeseca.imam ugovor na određeno vrijeme od 1god. i isti traje do 11.mjeseca,prijavljeno na poreznoj.U istom stoji da u slučaju nepridržavanja odredbi ugovora slijedi momentalni otkaz,isto i da u slučaju neplaćanja najmodavac ima založno pravo na njegovim pokretninama unešenim u stan.Da li mu mogu mailom poslati otkaz i da li nakon toga nema više pravo ući u stan?

Da li mogu podnijeti kakvu kaznenu prijavu jer smatram da je najmoprimac pobjegao a ključevi stana su još kod njega?promijeniti bravu dok su mu još stvari unutra,jer što mi znači založno pravo ako u svako doba može ući u stan,pokupiti stvari i nestati a ja ne mogu dežurati pred stanom.Molim savjet čim prije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

zakon određuje da najmodavac može otkazati ugovor o najmu bez opomene ukoliko najmoprimac dva puta postupi suprotno ugovoru (neplaćene dva najma), dakle možete otkazati ugovor bez prvotne opomene. No isto tako kaže da se otkaz ugovora raskida u pisanom obliku s obrazloženjem, neposredno uz potpis najmoprimca ili preporučeno poštom, uz otkazni rok koji ne može biti manji od 15 dana.

 

Smatram da bi ste mu trebali otkaz ugovora poslati poštom preporučeno, uz obrazloženje zašto, te dati rok od 15 dana da podmiri dospjele obveze i iseli se te ukoliko to ne učini aktivirati će te založno pravo iz ugovora nad stvarima. Kako je vjerovatno da će te mu to slati na adresu podstanarstva (vjerovatno je tu prijavljen) a istu neće primiti, otkazni rok vam teće od dana predaje pismena na poštu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije prijavljen na podstanarsku adresu.Kako aktivirati založno pravo ako u ta 2 tjedna pokupi svoje stvari i ne plati ništa,ne vrati ključeve jer očito ima namjeru pobjeći bez podmirenja duga?zar ne postoji nikakav način da to spriječim dok su mu stvari još tu,nego čekati da pobjegne i onda se godinama natezati po sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija