Jump to content

Nalaz vještaka


barfly314

Preporučene objave

molio bih info: potrebno mi samo da vještak potvrdi da čestica xy, u naravi i službeno put se nalazi UZ čestice A i B u vlasništvu osobe c. takvo je stanje u katastru, gruntovnici i naravi.

problem je jedino što je to bogu iza nogu. da li to iziskuje cijeli elaborat pa ću morati platiti mjerenje i sl. ili je dovoljno pogledati sve papire i konstatirati? mora li vještak izaći na teren ili može samo potvrditi papire?

ili je dovoljno izvaditi samo službenu kopiju katastar i gruntovnica? sudac se ne mora kužiti u to pa sam zato mislio vještaka angažirati.

 

riječ je o parnici gdje tvrdi suprotna strana da ne graniči sa javnim putem, angažiraju vještaka za nešto deseto koji niti ne spominje taj put, a angažiraju ga da potvrdi da se vrata nalaze na drugoj čestici. dakle nešto deseto što ima donekle veze sa predmetom, ali sporedno.

koliko mi je logično, mogao bih istog tog vještaka angažirati da utvrdi ono što nije tužitelj tražio da utvrdi u istom predmetu, a naravno, ne bi bilo u suprotnosti što je tvrdio prije, jer je to nešto deseto.

griješim li i kolko košta taj sport?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ili je dovoljno izvaditi samo službenu kopiju katastar i gruntovnica? sudac se ne mora kužiti u to pa sam zato mislio vještaka angažirati.

 

svoju tvrdnji potkrijepiš katastarskim planom( koji je vjerodostojna isprava a druga strana mora dokazati da je ta isprava neistinita).

sudski vještak kog angažira stranka nije od neke pomoči. on je samo pomagač strane koja ga plaća.na raspravi treba predložiti izvođenje dokaza vještačenjem(koje vama ne treba ako imate istinitu ispravu koju prilažete) koji sud treba prihvatiti i odrediti vještaka iz redova ovlaštenih sudskih vještaka. sudskog vještaka plaća strana koja predloži izvođenje dokaza. u ovom slučaju bila bi poželjna pomoć odvjetnika (više nego vještaka kojeg sami angažirate). košta ali ako dobijete spor možete tražit povrat nužnih troškova u što spada i zastupanje odvjetnika pred sudom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija