Jump to content

Naknada odvjetnika nakon presude


Tutlek

Preporučene objave

Pozdrav svima na forumu !

Zamolio bi za savjet necu u dubiozu nego ukratko . Spor oko međe pokrenut 2007. od susjeda. Uzeo odvjetnika tada je trazio 1000Eur kao polog 2014. spor zavrsen u moju korist iz razloga sto u dokaznom postupku su padstrani svi papiri i dokazi sa moje strane.

Sad dolazi ono glavno sud presuduje da je tuzitelj duzan platit tuzeniku iznos od cca 15.000kn odvjetnik mi se nije javio nego sam ja otisao do njega da ga pitam sto je sa predmetom. Kaze dobilo smo. Ja kazem jeli tuzitelj podmirio troskove on kaze je pitam sta je sa onih 1000Eur od pologa kako cemo to rijesit na racun ili priznanicu. On kaze nema od toga nista jer sud je doneo da treba tuzitelj platit 15000kn i onih vasih 1000Eur to je taman to.

Ja nevjerujem. Buduci da je receno da kad dobijemo spor ce mi se vratit novac a sad odjednom nista imao sam prije ovog jos jednog odvjetnika koji je vodio spor imao tri rocista prije svakog me je zvao da donesem 1500kn cca 200eur kako bi bio prisutan narocistu tamo sam isplatio 600Eur. Kad sam preso kod ovog receno je da ce se sve naplatit i da ce bit vrecen novac medjutim dobro da jos nisam duzan. Imam potvrdu koju mi je odvjetnik dao za tih 1000Eur kad je zaprimio.

Sto mi je cinit nisam izazvo parnicu nisam tuzio bio sam tuzen dobio spor i jos moram bit kaznjen sa 1600eur.

Hvala na savjetu i isprika na mozebitnoj nejasnoci ako treba dodatno pojasnit pitajte.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve je več sadrzano u texru objave ali da ponovim :

1. Imama priznanicu na 1000Eur

2. Ništa nije dao nego je rekao da je druga strana platila što je trebala i plus ovih 1000eur taman to

3. Nije izdavao račune prvi odvjetnik

 

uređeno: od Tutlek
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate li kakav pisani trag o ovom dogovoru s odvjetnikom? Ukoliko nemate, potrebno je provjeriti Troškovnik koji je odvjetnik priložio u spis i provjeriti koje je sve radnje obračunao te koliki je ukupni iznos svih tih radnji sukladno Tarifi. Tek tada se može dati neki sud o opravdanosti visine troška.

Kolika je bila vrijednost predmeta spora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni je receno da dam polog 1000Eur, a kad se spor zavrsi da ce ga tako i tako druga strana platit a meni da ce bit vraceno tih 1000Eur mene interesira ako je sud presudio da u moju korist treba bit isplaceno 15.000kn od strane tuzitelja a sve je to otislo na odvjetnikov racun i shodno tome mislim da bi mi trebao vratit polog ?!

U presudi ne pise vrijednost spora tako da neznam koliki je.

uređeno: od Tutlek
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja sugestija vam je sljedeća - saznati vrijednost predmeta spora (naznačen je u tužbi), pogledati Troškovnik koji je priložen spisu (uvidom u spis kod suda), i tada sukladno Tarifi provjeriti koliki je stvarni trošak odvjetnika te da li doista odgovara zbroju ovih 15.000,00 kn i 1.000,00 eura pologa. Ako odgovara, onda nemate osnove za potraživanjem troška, ukoliko ne odgovara, onda imate pravo potraživati višak iznad realnog troška odvjetnika.

Glede isplate na odvjetnikov račun, to je danas uobičajeno i sigurno ste u punomoći koju ste potpisali ujedno dali odvjetniku i tu ovlast.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle vrijednost spora nije naveden jer se radi o tome da je spor nastao usljed zalbe druge strane na uknjizbu vlasnistva na zemlju. Dakle radilo se o tome da se cistila parce od tzv. mrtvih a parcela je darovana od oca to je dodradeno i kad se sve stavilo 1/1 ( nakon provedenog postupka dokazivanja bilo rociste dva tri vodio drugi odvjetnik nebitno. ) odredena strana je ulozila zalbu na uknjizbu jer je tvrdila da ima prava na dio parcele. Eto tako je doslo do spora. Uzeo sam odvjetnika i predocio svu dokumentaciju na sto je na prvu rekao to dobivamo kad je vidio papire koje imam te trazio polog od 1000Eur koji ce navodno biti vracen nakon sto dobijemo spor i to je to.

uređeno: od Tutlek
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Evo bio sam kod odvjetnika trazio troskovnik rekao je da ga nema da je na sudu i da nemoze do njega. A troskovnik koji je napisao nije bio zadovoljan sa isplatom ali da je mojih 1000Eur taman pokrilo razliku.

Neznam kud cu i sta cu nemozes mu nista. rekao sam sto ne potrazuje od onog ko je izgubio rekao da je sad kasno. Pitao sam pa dobro zasto me niste obavjestili kad je presuda postala pravomocna a ja sam zvao u vise navrata i nisam mogao ga dobit reko je da mu je zao zbog greske u komunikaciji i sta je tu je. Inace pravomocna je presuda bila 2014.

uređeno: od Tutlek
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija