Jump to content

Pokusaj ubojstva


Nennna

Preporučene objave

Postovani, molim pomoc..

Naime radi se o tom da me prosle god bivsi izvanbracni partner sa kojim imam dijete(nismo 3 god u vezi) pokusao ubit, PRED DJETETOM(5god), e sad uspijela sam pobijec, da ne duzim, policija ga je nasla skupa sa sinom nasim, meni su predali sina njega su zatvorili na psih di je bio 6 mj...ustanovljena mu je sizofrenija, i sudi mu se za PRIJETNJE A NE ZA POKUSAJ UBOJSTVA, iako je sa nozem trcao zamnom i derao se ubit cu te zaklat cu te, nakon 6 mj ga pustaju van pod izlikom da moze bit na ambulantnom ljecenju da mu netreba vise bolnicko a samo tjedan dana prije ista psihijatrica je rekla da njemu treba ooobavezno bolnicko ljecenje...mene i sina skrivaju na tajnu lokaciju...tamo smo bili 7 mj i vratili smo se nazad u svoj grad...on je osudjen da je kriv ali presuda jos nije dosla i ima zabranu prilaska nama na 200 m...dali netko zna kako se to moze zavrsit dali ima nade da ga se zatvori ili makar da ode na duze ljecenje, kako se u tjedan dana promjenila odluka psihijatrice? Kako funkcijonira taj nas sustav zasto se ja i sin moramo skrivat ako zelimo zivjet a on moze komotno setat okolo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo se nažalost interpretira kao prijetnja, ne i pokušaj ubojstva iz razloga jer nisu poduzete radnje kojima bi ubojstvo došlo uopće u obzir, jer trčanje za nekim još nije radnja kaznenog djela ubojstva (to bi bilo zamahivanje nožem prema vitalnom dijelu vašeg tijela), iako bi do nje najvjerojatnije došlo da vas je uhvatio.

No, u kaznenom pravu, stvari su postavljene dosta kruto i traži se utvrđenje činjeničnog stanja izvan i iznad ikakve sumnje i ne može se ići u anticipiranje što bi se dogodilo kad bi se dogodilo. Gleda se samo što se realno dogodilo i tu se stavlja točka.

Glede postupka, jel mi možete reći je li se njemu sudilo kao neubrojivom počinitelju? Kakva mu je sankcija izrečena?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Da, sudilo mu se kao neubrojivom, trenutno ima zabranu prilaska meni i sinu na 200 m i to se produzuje svakih 2 mjeseca do punomocnosti kazne i mora na psihijatriju svaki tj gdje venski dobiva terapiju, razgovarala sam i sa drzavnom odvjetnicom ali ni ona nezna kako ce ga osuditi. 

uređeno: od Nennna
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ispada da je on trenutno na psihijatrijskom liječenju na slobodi odnosno nadležni liječnik smatra da više nema potrebe za njegovim prisilnim smještajem u ustanovi. Dosta hrabra odluka liječnika (obzirom na vaš opis) i nadam se da nije generirana problemima u smještajnim kapacitetima ustanove, no glede toga napominjem kako, ukoliko bi vam isti prijetio, uspostavljao ili pokušao uspostaviti neželjeni kontakt s vama, odmah prijavite to direktno nadležnom državnom odvjetništvu, kako bi se poduzeli daljnji koraci u smjeru njegova ponovnog smještaja u ustanovu. Nadam se da do toga neće doći.

U zatvor on nikako neće ići budući mu se sudilo kao neubrojivom počinitelju, a oni kao takvi ne ulaze u isti "tretman" poput ostalih osuđenih počinitelja kaznenih djela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija