Jump to content

Doregistracija obrta za prodaju na veliko i MTU ?


PowerUser

Preporučene objave

Nastavno na nedavan upit oko prodaje strojeva mozda bih ipak išao na doregistraciju obrta na 46.61 -TRGOVINA NA VELIKO POLJOPRIVREDNIM STROJEVIMA, OPREMOM I PRIBOROM  pa me zanima kako mogu najlakse i najjeftinije dobit MTU koji mi za to vjerojatno treba ? MTU i jeste jedina stvar koja me koči da se doregistriram. Jer se tu radi o nekih 5-10 strojeva godišnje a MTU je kako vidim obavezan i dosta zahtjevan ako ti je sjediste u obicnoj kuci.

Dali se kuća koja je sada sjedište može nekako dovesti da dobije uporabnu dozvola a da npr soba i kupatilo u kući bude za obrt a asfaltirano dvorište posluži kao skladište ? Dakle radi se o prodaji na veliko, bez fiskalnih kasa i toga, kupovina stroja u EU i prodaja krajnjim kupcima preko predračuna. Znam da za aute imaju kontejner i zicom ograđeno dvorište i to očito prolazi ali ja nemam tako nešto. Ako ne moze kuca dali bi mogao prijaviti nekakav objekt kao izdvojeni pogon i da tamo imam MTU ? Tipa da je tamo vec neka firma i ima te uvjete a ja se samo tamo prijavim i napravim sjediste tamo ili jos bolje nekakav izdvojeni pogon a da mi podaci o sjedistu ostanu kao i sada gdje je kuća.

Ukratko koji je najlaksi put da se doregistriram ako nemam skladiste i prodajni prostor koji mi ni ne treba jer bi strojevi stajali u dvorištu ?

 

Tnx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram i ja uzvratno pitati, dali je bitno ?

Mislim da ne mjenja stvar, radi se o nekakvim poljoprivrednim bagerima utovarivačima ali mislim da to ne mijenja bit mojeg upita o trgovini na veliko sa strojevima. Taj naziv sam nasao kod jednog obrta koji radi sa sličnim strojevima pa onda vjerujem da bih i ja išao na to proširenje. Vjerojatno je MTU isti za to sve.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 3 minuta, PowerUser je napisao:

Moram i ja uzvratno pitati, dali je bitno ?

Je. Jer prema NKD taj razred uključuje trgovinu na veliko poljoprivrednim strojevima i opremom: -plugovima, rasipačima gnoja, sijačicama

-žetelicama

-vršalicama

-strojevima za mužnu

-opremom za uzgoj peradi

-opremom za uzgoj pčela

-traktorima za poljoprivredu i šumarstvo

Također uključuje i trgovinu na veliko kosilicama za travu.

Bageri i radni strojevi bi išli pod 46.63 Trgovina na veliko strojevima za rudnike i građevinarstvo.

A zašto već ne bi, kad ste tako opisali s čime bi se u stvari bavili

prije 2 sati , PowerUser je napisao:

kupovina stroja u EU i prodaja krajnjim kupcima preko predračuna

registrirali djelatnost (a imate toga masu primjera za automobile, kad ste ih već spomenuli) 46.14 Posredovanje u trgovini strojevima, industrijskom opremom, brodovima i zrakoplovima. A Pravilnik o minimalnim tehničkim i drugim uvjetima koji se odnose na prodajne objekte, opremu i sredstva... u čl.22 st.4 kaže da se trgovina na veliko može obavljati i kao trgovina na veliko bez skladištenja kada se kupnja i prodaja robe obavlja bez zadržavanja robe u skladištu trgovca na veliko.

Čisto jedna ideja, jer bi vas za MTU za ured i skladište sigurno gnjavili sa svime i svačime.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi teleskopskih viličara i traktora pa bi onda išao na doregistraciju ovog što sam naveo.

Trgovina u tranzitu mi je već registrirana ali ovo se ne prodaje tako direkt prije nego dođe nego se stroj kupi pa se onda prodaje X mjeseci tj dok se ne proda. 

Za to mi onda treba MTU ? Dali imate ideju kako bih mogao to kod kuće odraditi ako je izvedivo ? Ne trebaju mi nikakvi priznati troskovi rezija ni nicega, samo da me puste da radim. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija