Jump to content

nepotpisivanje aneksa ugovora o radu koji je predstavljen kao mjera zbrinjavanja radnika


nely68

Preporučene objave

Pozdrav,

Radim 19 godina kod poslodavca koji sada zatvara dućan zbog pada prometa. Ponuđeno mi je, kao mjera zbrinjavanja viška radnika, posao u 51 km udaljenom gradu (druga županija).

Niišta nisam dobila napismeno, sve je za sad usmeni dogovor. Odbila sam ponudu i u razgovoru s direktorom, mi je rečeno da zato što ne želim prihvatiti posao u drugom gradu,

oni nisu dužni mi isplatiti otpremninu i neću imati pravo na naknadu na burzi jer sam odbila posao. Kao, mogli bi mi možda "izići u susret" ako se odreknem otpremnine da mi napišu u otkazu ugovora da sam tehnološki višak i dobijem naknadu na burzi.

Inače kolegica koja je poslovođa dobiva otkaz sa svim pravima, otpremnina, burza...jer u tom drugom dućanu imaju poslovođu a trgovcu ističe ugovor koji koji uprava neće produžiti.

U zakonu piše da imam pravo na otpremninu u slučaju da odbijem novi ponuđeni ugovor-aneks ugovora, dok me oni uvjeravaju da se to ne odnosi na mene jer mi se ne nudi novi ugovor o radu jer sve ostaje isto( plaća, prijevoz, radno mjesto) samo se mjenja mjesto obavljanja posla - grad.

Inače u sadašnjem ugovoru mi stoji prodavač u trgovini koja se nalazi u mom gradu i nigdje nije navedeno da bi trebala ići raditi u druge gradove u blizini.

Zaista ne mogu vjerovati da nemam nikakva prava....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za svaki slučaj još jednom provjerite trenutni ugovor - moj bivši poslodavac je imao rečenicu tipa "mjesto rada to i to, ali i u drugim mjestima gdje poslodavac ima otvorene poslovnice", tako nešto.

Ako je tako kako kažete, poslodavac bi vam trebao prvo ponuditi (pisano) novi ugovor, koji ćete odbiti, nakon toga ide otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora s čime imate pravo i na otpremninu i na prijavu na burzu. Cijelo ovo vrijeme ponašajte se i radite maksimalno korektno, ne pristajte na ništa dok ne provjerite je li to u skladu sa zakonom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijepo vam je Potocnica napisala ako vam dosadasnji vrijedeci ugovor kako navodite konkretno glasi na odredjenu trgovinu (i da stvarno sitnim slovima nije negdje navedeno i u drugim trgovinama) onda vam poslodavac mora dati novi ugovor (ili aneks postojeceg ugovora) sa navedenom novom trgovinom na potpis u tom slucaju mozete nesto i napraviti.

Ako ne potpisete novi ugovor o radu (ili aneks) na snazi ostaje i dalje stari ugovor o radu, kako to poslodavcu nece odgovarati donjet ce odluku o "Otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora" (Clanak 123. ZOR-a) i vjerojatno vam ponuditi taj isti novi ugovor koji vam je vec nudio, ako ga u roku 8 dana ne potpisete (taj novi ugovor) automatski vam nastupa otkazni rok koji mora biti naveden u odluci "Otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora", isto tako mora biti navedena i klauzula o otpremnini sa datumom isplate iste.
Ovakvim otkazom imate sva prava na burzi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija