Jump to content

Iznadprosječna plaća-alimentacija


marko01

Preporučene objave

Jedno jednostavno pitanje. Da li se nekome tko ima veliku plaću (30-40000 kn) određuje uobičajena alimentacija 30-40% primanja ili se tada izračunavaju neke potrebe djece. Vjerojatno će me sada napasti ženski dio ali napominjem da bi htio dati dovoljno za uzdržavanje njih troje a ostalo im uplaćivati na račun. I što će se dogoditi kada mi istekne menadžerski ugovor koji je potpisan na 3 godine i tada je moguće da mi se plaća smanji četverostruko? Kako se u ovim uvjetima izračunava alimentacija?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Kao prvo, nije uobičajena alimentacija 30-40%. Da li se možda radi o dvoje ili više djece? U tom slučaju je moguće.

No, budući se radi o velikoj plaći , to ne znači da ćet emorati plaćati 9-12 000 kn. Nema suca u Hrvatskoj koji će dodijeliti toliko uzdržavanje.

Također, onog trenutka kad vam se smanje primanja, smanjuje vam se i iznos uzdržavanja - ako ste ga dobili u postotku. Ako ste ga dobili u iznosu, tada morate tražiti, ako želite, smanjenje iznosa, zbog izmjene okolnosti.

No, niste napisali dovoljno detalja u svom slučaju da Vam se da precizniji odgovor.

 

Vjerujem da Vam do sada nitko nije odgovorio iz samo jednog razloga - na forumu ste mogli naci dovoljno postova koji bi Vam ovo objasnili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada se radi o prosječnim primanjima 4000-6000 kuna određuje se alimentacija u nekom razumnom postotku kako bi obje strane bile koliko toliko zadovoljne iznosom. U slučaju kada se radi o tako visokim prihodima kao u Vašem slučaju sudac procjenjuje situaciju i siurno neće da Vam uzme 10-15000 kuna alimentacije već će procjeniti situaciju i potrebe supruge i djece kao i sigurnost Vaše zarade, pouzdanost i koliko će taj posao dugo trajati pa će tako donijeti objektivnu odluku. Odlučuje se tu i o drugim razlozima, a to samo zna sudac koji će odlučiti. Obavezno ukoliko dođe do spora potražite dobrog odvjenika inače ćete imati velikih problema jer se radi i o velikom novcu. Supruga će sigurno gledati da izvuče što više.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru, radi se o troje djece i supruga ne radi.. Raspitao sam se za i doznao da nisam nju dužan uzdržavati, samo djecu..Meni je također bilo logično da moraju postojati neke norme ali supruga i njen odvjetnik uvjeravaju da će tražiti 50% mojih primanja i da će ih vjerojatno dobiti jer se radi o troje djece. Mislim da blefiraju jer mi moj odvjetnik govori da je to gotovo nemoguće ali nikada se ne zna. Hvala još jednom..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija