Jump to content

Isplata brata


Posao.1

Preporučene objave

Poštovani,

Zanima me procedura oko isplate bratovog dijela koje ima u našoj obiteljskoj kući.

Počeo sam si sređivati kat u kući svojih roditelja jer planiram tamo živjeti, a na katu je soba mog brata i on ima ista prava kao i ja i on sad traži da ga ja isplatim, a ustvari sam podstanar kod svojih roditelja, a ne vlasnik i isto i moji roditelji zahtijevaju da ga ja isplatim!?

Zanima kakva je procedura oko toga jer jednog dana će roditelji prepisati dio kuće na mene, ali ne vidim svrhu isplate brata jer kao prvo nisam vlasnik te kuće. Imam još 2 sestre koje ne žive u Hrvatskoj i one imaju isto pravo na kuću kao i ja sam, pa ako mi možete pojasniti što moram poduzeti jer tu nemam izlaza i dogovora.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sjednite svi - roditelji, brat, sestre i vi, i dogovorite vrijednost kuće, kome će kuća pripasti nakon njihove smrti i tko je onda dužan koga isplatiti. Stavite sve napismeno i postupite prema dogovoru. Po mom mišljenju, bolje aktivno početi rješavati to pitanje dok su vam roditelji živi i dok mogu i oni svoje mišljenje reći, nego da se kasnije raziđete oko ostavine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija