Jump to content

pomoc oko odgovornosti d.o.o.


anonimno

Preporučene objave

Ponudjeno mi je da preuzmem kcer tvrtku jedne strane tvrtke jer nisu zadovoljni s dosadasnjim vodjenjem.Ja sam do sada bila iskljucivo zaposlenik jednog velikog d.O.o. i konkretno nisam uopce upucena u trgovacka drustva. No stvar koja me prva kao laika u tome zanima jest: da li ja odgovaram, kao direktor d.O.o. svojom privatnom imovinom za eventualna potrazivanja unutar drustva?

To bi voljela znati za pocetak, a onda cu razmisliti o daljnim pitanjima... :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Direktor d.O.o za obveze društva ne odgovara svojom privatnom imovinom već imovinom društva.

Međutim tko zloupotrebljava okolnost da kao član TD ne odgovara za obveze društva ne može se pozvati na to da po zakonu ne odgovara za te obveze i to naročito ako koristi društvo da bi postigao cilj koji mu je inače zabranjen, ako koristi društvo da bi oštetio vjerovnike, ako protivno zakonu upravlja imovinom društva kao da je to njegova imovina, ako u svoju korist ili u korist neke druge osobe umanji imovinu društva iako je znao ili morao znati da ono neće moće podmiriti svoje obveze. ZTD čl. 10. st 3. i 4.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro...ustvari ja to nisam pitala jer u startu idem na to da opljackam to doticno d.O.o., nego se radi o tome da firma trenutno na racunu ne stoji najbolje. Da pojednostavnim, trenutno je u minusu no poslovi koji trebaju doci na naplatu trebali bi prekodobro popraviti to stanje i moglo bi se nastaviti bez opterecenja.

Stvarno sam dummy za takve stvari i htjela sam razjasniti ako se odlucim preuzeti i netko nam ne plati obavljeni posao i time nas usosi novcano, da li ja i svojom privatnom imovinom odgovaram prema ostalim potrazivanjima. PO ovome sam skuzila da nemam brige.

Pitanje broj dva Kako ja mogu sudjelovati u radu tog novog d.O.o., a da time ne krsim kolektivni ugovor mog d.O.o. koji mi kao zaposleniku zabranjuje raditi van mog radnog vremena. Kao direktor, vlasnik ili nesto trece :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija