Jump to content

Ne vraća dug


anonimno

Preporučene objave

Izvinjavam se ako sam malo preostar, ali ja bi savjetovao da na novac naboravite ako taj neko nema imovine da je vrati, a njemu da objavi da nema sredstava da vam vrati. To ije nista cudno - napravili ste los posao. Ukoliko on moze dokazati da ste vi znali da on to ne moze vratiti, a uzimali ste mu nesrazmjernu kamatu, savjetujem mu da vas tuzi i da pokusa vratiti nazad novac koji vam je do sada platio (ako je platio).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kakve veze ima zelenastvo sa ovrsnom presudom? to je trebalo u tom postupku prigovarati.

obzirom da nisu istaknuti nikakvi prigovori nema niti bojazni da bi vas netko mogao sada kaciti za zelenaski ugovor.

sto se tice ovrhe svakako trazite prokazni popis imovine pa neka taj postipak tece. nemojte mu olaksati zivot. ima puno takvih bezobraznika koji posvuda posudjuju novac i nikome ne vracaju. zive na racun drugih.

 

neka se muci sa sudom i neka bjezi. to vam je vec neka vrsta zadovoljstine jer on nece imati nikada mira sve dok traje taj postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima. Ja bih isto da mu nekako zagorčam, jer to je biološki otac mog djeteta koji ne plaća uzdržavanje i koji me na prevaru iskoristio do krajnjih granica. Ovih nekoliko desetaka tisuća kuna samo je dio od cjelokupne sume za koju me je ogulio.

Tužbu sam predala kad je još bio u radnom odnosu. Kad sam pokrenula ovrhu, javili su mi da je dobio otkaz.

Zašto uopće postoje takvi predmeti i sudski procesi ako su potpuno beskorisni??? Čemu ta presuda ako je može ignorirati do kraja života i nikom ništa?? Ne postoji li način da ga se bar strpa u zatvor??

Ja ću čekati pa ako se zaposli sjesti ću na plaću. Ali ako ne... NE razumijem da zakon ne predviđa takve situacije. Npr.ignoriranje sudske presude i ne postupanje prema njoj. Koji je smisao svega toga onda??

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledajte, ako ste pokrenuli ovršni postupak, tražite u postupku da da prokazni popis imovine. Ako u svim dijelovima napiše da nema ništa, a vi znate da ima recimo auto, kuću, stan, štednju, bilo što... Onda ćete od policije tražiti dopis s podacima o autu koji ima ili u gruntovnici izvaditi izvadak gdje se vidi da je vlasnik nečega... I onda ćete lijepo s tim dokazima i onim prokaznim popisom otići u državno odvjetništvo i dati kaznenu prijavu za davanje lažnog iskaza.

S druge strane, ako u prokaznom popisu napiše da ima nešto od navedenog, onda možete mijenjati predmet ovrhe na to.

Neka netko da još kakvu ideju ako ima!

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijepi pozdrav svima !

 

Da li sam ja nesto propustio ili je ovdje u postavljenom pitanju rijec o neplacanju alimentacije, temeljem koje je nastao dug koji je ovrsnim postupkom i pravomocnom sudskom presudom bioloski otac trebao vratiti ?

 

Ako osoba, koja je duznik, nema novca za vracanje, zivi od scoijalne pomoci, nema imovine, a duzna Vam je neplacene iznose alimentacije, tada se pitam nekoliko stvari, od kojih je najvaznija : kako uopce netko moze zivjeti od socijalne pomoci ? To su price za malu djecu ! On svakako radi cijeli niz poslova "na crno", prima novac "na crno" i ceka da prodje zastarni rok po presudi.

 

Tu nije tocno da zakon ne predvidja takve situacije !

 

Prvo, posla ima inspekcija rada koja ce utvrditi (temeljem necije prijave) da doticni radi "na crno" kod toga i toga ...

 

Drugo, tu ima dosta posla za DO koje je vec po sluzbenoj duznosti trebalo nakon neplacanja alimentacije pokrenuti postupak protiv doticnog bioloskog oca, a ne bi bio ni prvi ni zadnji koji bi isao malo na drzavni smjestaj zbog istog razloga.

 

Ako ne ide silom, uzmite veci cekic (tako je netko rekao). Lijepo ga nazovite, posaljite mu ljubazno (neprijetece) pismo stampano na racunalu bez potpisa, ljubazno mu objasnite da Vam je novac zivotno potreban, uostalom, ako je bioloski otac, to mu je i duznost, na to je trebao misliti ...

 

... pa ako nista od toga ne misli napraviti, da cete ga rado posjetiti na drzavnom odmoru jer Vam drugo nista nece preostati !

 

Lijepo mu ostavite broj tekuceg racuna na koji Vam moze izvrsiti uplatu, a ako ne pocne uplacivati, da cete iskoristiti preostala zakonom predvidjena sredstva. Ako je u problemima, razumijete ga, mozete mu pomoci na nacin da Vam dade dio po dio novca kako ga bude imao, ali neka ne bjezi od te obaveze ...

 

Ponekad ljudi moraju vise kontaktirati i razgovarati, ako je moguce sto mirnije, vise ce se problema u kracem roku rijesiti. Znam da ste na "ratnoj" nozi, ali "ratovanjem" nikada necete doci do svog novca. Izgleda da i on to dobro zna i to koristi.

 

Postoji nesto sto se zove namjera. Namjera da se ostane bez posla kako se ne bi trebali podmirivati dugovi. Namjera da se ostane bez posla kako se ne bi trebala podmirivati alimentacija.

 

Kao sto vidite, tu ima posla jos i za odvjetnika koji tu namjeru moze prilicno lako dokazati. Namjera da se ne nadje novi posao kako ne bi morao raditi za alimentaciju.

 

Ima toga jos ...

 

Btw, za odvjetnika i ne treba jako puno novaca, uostalom, sve troskove postupka snosit ce tuzenik, a od sudskih troskova mozete po onome sto ste napisali, biti oslobodjeni, samo morate predati zahtjev. Bez odvjetnika cete sami tesko nesto napraviti.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u svakom slučaju podnesite kaznenu prijavu zbog neplaćanja alimentacije to je kazneno djelo.

to je jedan od posrednih načina da započne s plaćanjem.

prijavu podnesite nadleznom općinskom drzavnom odvjetnistvu kojem prilozite presudu s klauzulama pravomoćnosti i ovršnosti te opišite točno od kada do kada i koliko po toj presudi nije platio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepa svima koji su potrošili svje vrijeme pokušavajući pomoći.

Izgleda da nisam bila dovoljno precizna u opisu situacije. Dakle, da pokušam jednostavno objediniti problem:

Tip je nezaposlen, nema nekretnina ni pokretnina. Otac mog djeteta. Nikad nije dao ni kune za dijete. Nismo u kontaktu. Tužila sam za alimentaciju, presuda je još na Županijskom jer se gospodin žalio. Tužila sam njegovog oca za alimentaciju, uskoro prvo ročište. Otac me isto oženio za 4.000,00kn jer je bio obećao plaćati rate za nešto što je njegov sin kupio na moju kreditnu k., a ja mu posudila karticu vjerujući da je otac pošten, da bi kasnije izignororao cijelu stvar,a ja otplatila sama.

Pitanje je bilo vezano uz nešto drugo. Ja sam bila digla kredit da bi mu posudila novac koji mu je trebao za "pokretanje posla" od kojeg bi njegovo dijete ( i moje) živjelo pristojno. Takva je bila priča. Bila sam trudna. Bila sam i sumnjičava jer mi je tada već bio dosta dužan i nije vraćao, pa sam sastavila ugovor o posudbi. Presuda je pravomoćna i ovršna ali nemam što ovršiti. On živi sa bivšom suprugom s kojom je opet u izvanbračnoj zajednici, ona ga financira, pa sumnjam da će se ikad zaposliti.

Znam da se svi pitate koji idiot netko mora biti da pokaže tu razinu naivnosti, i znam da nemam opravdanja ni izgovora... Bila sam trudna i mislila sam da govori istinu...

Ako imate još živaca za moju glupost, molim vas da mi date neki prijedlog. Htjela sam znati da li ga mogu kazneno goniti za nepostupanje po presudi...zato sam postavila pitanje na kaznenom, a premješteno je na izvanparnične.

Pozdrav svima i hvala još jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako "ponosni tatica" ne radi, već prima naknadu sa zavoda, lipo mu lapnite prijedlog za ovrhu privremenom pljenidbom po računima kod svih banaka, a ako znate na koju banku i račun prima svoju crkavicu, lipo stavite prijedlog za ovrhu na određenom računu. Budući ste išli na račun, banka ne prepoznaje "narav crkavice" i ako je u pozitivnom sladu plijeniti ćemu se sve. Problem je kod ovoga, pšto će faca promijeniti banku i račun,tako da mu sa zavoda plaćaju na drugu, iako to isti ne bi smjeli učiniti zbog ugovora koji postoji između ovih ustanova. U prijedlogu za ovrhu možete tražiti određivanje privremene mjere zabrane promjene računa (nešto tome slično). SRETNO vama, a njemu :-P:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija