Jump to content

Legalizacija objekta; vlasništvo stana


isirak10

Preporučene objave

Poštovani, nasljedstvom smo od mog oca ja i sestra dobili svaki polovicu nekretnine koju je on posjedovao. Nekretnina se sastoji od dva stana u kojima već dvadesetak godina živimo ja i sestra, svaki u svome stanu. Kako je stan na 2. katu na kojem ja živim ilegalno izgrađen htio bih pokrenuti proces legalizacije, no sestra se sa time ne slaže i ne želi pokrenuti legalizaciju.  U slučaju da zahtjev ipak ne podnesem i da dođe do rušenja 2. kata koji je nelegalno izgrađen kako se dijeli vlasništvo onoga što ostaje? Da li ona koja već dvadesetak godina živi u stanu na 1. katu automatski postaje vlasnik ili se vlasništvo 1. kata dijeli na mene i nju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , isirak10 je napisao:

no sestra se sa time ne slaže i ne želi pokrenuti legalizaciju.

Složila se ili ne, to upće nije bitno. Zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju može pokrenuti bilo tko pa tako i vi (za to imate rok od još samo 14 dana).

 

prije 2 sati , isirak10 je napisao:

kako se dijeli vlasništvo onoga što ostaje?

Niste naveli kako je opisana nekretnina niti kako su navedeni omjeri suvlasništva (I i II kat, no što je s prizemljem), no predmnjevam da ista kao takova nije etažirana, u ZK je upisan nekakov suvlasnički omjer na nekretnini pa se sigurno niti ne spominje drugi kat koji stvarno postoji ali pravno ne, te niti ste vi vlasnica stana na drugom niti sestra na prvom katu. Stoga, što u mogućem slučaju koji navodite? I dalje ostajete suvlasnici nekretnine u istim navedenim omjerima, no hoće li sestra nakon svega pokrenuti parnicu, kakvu i s kojim uspjehom pitanje je, ali je isto tako moguće. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija