Jump to content

ovrha-alimentacija


anonimno

Preporučene objave

Žalba ne odgađa izvršenje rješenja. Možete se žaliti i vjerojatno ništa postići. Rješenje o ovrsi izdano je na temelju pravomoćne presude i poslodavac mora postupiti prema rješenju, tj. provesti administrativnu zabranu na plaću, što je, vjerujem, i u redu. Da ste alimentaciju plaćala redovito ne bi došlo do toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako će vam na ime alimentacije ustezati 50% plaće, vjerojatno je da će ostali krediti ići na "čekanje" ili će se naplatiti ovrhom, ili će "razveseliti" jamce ukoliko postoje, to ovisi o kakvim kreditima se radi. U svakom slučaju alimentacija ima prednost pred svim drugim obustavamja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovrha na plaći (naknadi umjesto plaće, mirovine ..) radi naplate po osnovu zakonskog uzdržavanja može se provesti do iznosa od jedne polovine plaće (naknade, mirovine) ili jedne trećine zajamčene plaće.

ovrha na plaći radi namirenja temeljem zakonskog uzdržavanja ima prednost pred ovrhom temeljem zapljenje po pristanku ovršenika (kredit i sl).

prvo će se iz vaše plaće namirivati zakonsko uzdržavanje, a otplata kredita ovisi u kojem omjeru ste ste dali svoju suglasnost da vam se plijeni plaća. (pročitajte vašu suglasnost za zapijenu plaće za otplatu kredita). Ako ste dali suglasnost da vam se plijeni plaća preko jedne polovine ili u cijelosti, poslodavac je obvezan provoditi i tu ovrhu. Ako ste dali suglasnost da vam se plijeni plaća do jedne trećine, polovine, ta suglasnosti (ovrhe) su na "čekanju" do završetka ovrhe temeljem zakonskog uzdržavanja. Budući da se radi o banci kao ovrhovoditelju, vjerojatno će se pokušati naplatu putem drugih sredstava osiguranja kredita (sudužnici, jamci ..) ili će vam ponuditi direktnu uplatu.

Kod zaplijene po pristanku ovršenika (krediti), sami raspolažete svojom plaćom i o vašoj volji ovisi u kojem omjeru je dajete drugima i koliko ostaje vama.

Kod zakonskog uzdržavanja nemate direktni uticaj na visinu uzdržavanja nego je to prepušteno odluci suda koja ovisi o velikom broju čimbenika, pa i vama i vašem odnosu prema uzdržavanoj osobi. Od vaših ranijih direktnih i indirektnih odnosa i odluka ovisi i sadašnja visina plaće.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija