Jump to content

Unaprijed izgubljena svaka bitka?


anonimno

Preporučene objave

Molim vas za vaš savjet - kako postupiti u slijedećoj situaciji?

U nedjelju u ranim jutarnjim satima na semaforu se jednom vozaču jako žurilo, toliko da je počeo gurati vozilo ispred sebe. Kada je vozač tog vozila shvatio što se događa, zaustavio je vozilo, svi su izašli van, izašao je i vozač kojemu se "jako žurilo". Paralelno s njima nalazilo se još jedno vozilo, i ono se zaustavilo i iz njega su izašli putnici. Kada je vozač "kojemu se jako žurilo" vidio da nema šanse da se fizički obračuna sa "sporima" jer su bili brojčano jači, vrijeđao je i prijetio da će ih sve propucati, udario nogom u vozilo koje je vozilo ispred njega i znanto ga oštetio, sjeo u auto i odjurio po traci za suprotni smjer. Policija ga je ipak malo kasnije zaustavila. Napravljen je zapisnik koji još nije gotov, a za štetu nanesenu udarcem nogom rekli su da mora ići privatna tužba.

 

Vozač "kojemu se žurilo" bio je pod utjecajem alkohola, namjerno je svojim vozilom oštetio drugo vozilo (to pokriva polica osiguranja), namjerno je nogom oštetio drugo vozilo, vrijeđao je i prijetio, nije htio čekati policiju već je pobjegao, a što je još žalosnije i tragičnije, kasnije smo saznali da se radi o odvjetniku.

 

Ja sam majka jednog od svjedoka tog incidenta, svi koji imate djecu pokušajte se staviti u moj položaj. Da vam neki pijani kreten maltretira dijete, prijeti mu, oštećuje imovinu, a to još napravi čovjek koji bi svojim ponašanjem trebao služiti kao primjer i uzor.

 

Bila bi mirnija da se pravda zadovolji i da takve scene više nikome ne pripremi, a nedaj Bože i s drugačijim završetkom. Ali nekako imam osjećaj da se ništa neće dogoditi, pitanje je kakav će biti i zapisnik-koliki je njegov utjecaj u policiji?

To bi samo značilo da se pojedincima takvo ponašanje tolerira.

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dogoditi ce se.

vas sin ce svjedociti kao i ostali svjedoci.

osoba kojoj je ostecen auto ima pravo na naknadu stete.

ljudi koje je ta osoba uvrijedila mogu podnijeti privatnu tuzbu zbog uvrede u kaznenom postupku te u parnicnom postupku radi naknade stete zbog povrede casti.

za ovo vam treba ipak osoba koja se time bavi pa se uputite nekom od odvjetnika za savjet i moguce zastupanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija