Jump to content

Neslaganje s majkom i pravo na nuzni dio


gianna

Preporučene objave

Pozdrav,mozda sam vec pitala al ne mogu pronac, ako jesam ispricavam se,naime otac je napisao oporuku kojom kucu i novac ostavlja majci i postavlja klauzulu u slucaju prodaje ili prijepisa kuce dio ide mojoj kceri koja je samnom u losim odnosima,prakticki se ne vidimo i ne komuniciramo,ja sam se,nazalost i pod ucjenom majke da ce sve prepisati mojoj kceri,odrekla svog nuznog dijela i sad je majka 1/1 vlasnik.ona mene sad tjera iz kuce,ja imam nekretninu za zivjet,ali smatram da i pravo na dio na svoju kucu nakon njene smrti,ako ona prije mene umre,kako ona kaze,sad sam u stalnom strahu moze li se mene preskociti,prepisati ili prodati kuca jer sam ocito teska budala i gubitnik,tim prije sto me kcer svakom prilikom vredja,naziva pogrdnim imenima i ocito ne zeli komunicirat samnom,hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što je pitanje? Može Vas se preskočiti, načelno, raspolaganjem vlasnika prije smrti (darovanjem, ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju, kupoprodajom...), ili oporučnim nasljeđivanjem nakon smrti ostavitelja (umanjeno za nužni dio, ako ga u ostavinskom postupku budete potraživali), doživotnim uzdržavanjem, itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, gianna je napisao:

Mogu li ja traziti sudski nazad svoj nuzni dio,nekom privatnom tuzbom ili slicno?

Svaki takav zahtjev bio bi odbijen presudom kao neutemeljen,ovo iz razloga što pravomočno rješenje o nasljeđivanju u odnosu na Vas kao stranku koja je sudjelovala u ostavinskom postupku i dala valjanu nasljedničku izjavu kojom je oporuku priznala istinitom i pravovaljanom, ima pravni značaj presuđene stvari po pitanju isticanja zahtjeva nasljedno-pravnog karaktera.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija