Jump to content

Promjena predmeta ovrhe


anonimno

Preporučene objave

Da li mi netko može pojasniti kako da točno, i što točno sve trebam ubaciti u dopis kojim želim promijeniti predmet ovrhe? Rješenje je pravomoćno i ovršno ali ga želim promijeniti sa :općenito imovina ovršenika-pokretnine ovršenika. Znam da bi odgovor bio i malo duži ali ako netko zna, umije i hoće, neka mi pomogne ;-) . Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo, nije dopis nego prijedlog za promjenu predmeta ovrhe. Morate mu priložiti pravomoćno i ovršno rješenje o ovrsi kojim ste, pretpostavljam, tražili ovrhu na žiroračunu ili mirovini ili svejedno, a morate priložiti i dopis od banke, HZMO ili slično da se ne može ispuniti. Dakle, morate imati valjan razlog zašto mijenjate predmet ovrhe.

U prijedlogu morate navesti kada je donijeto rješenje o ovrsi, kada je postalo pravomoćno, zašto se ne može provesti te zato tražite promjenu, morate staviti na čemu tražite promjenu-pokretnine, nekretnine... Ako je za nekretnine, trebali bi priložiti i izvadak iz zemljišnih knjiga, ako je na pokretnine onda navesti gdje se nalaze (nije nužno, ali je korisno).

Onda ćete dobiti poziv da uplatite određenu svotu za izlazak sudskog ovršitelja i to je to. Osim ako nije obratno, da ste prvo tražili na pokretninama, a sad hoćete na plaću, mirovinu, žiroračun, svejedno, onda je znači spis pred sudom pa se pozovite na to da je pljenidba neuspjela.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja se ispričavam, nisam pročitala da imate rješenje o ovrsi na općenito imovini ovršenika. Ne treba vam onda prijedlog za promjenu predmeta ovrhe, nego samo prijedlog da se pravomoćno i ovršno rješenje provede na pokretninama ovršenika koje ćete uputiti onom sudu na čijem području se pokretnine nalaze ili gdje je prebivalište/sjedište ovršenika.

Priložite i pravomoćno i ovršno rješenje o ovrsi u 3 primjerka, skupa s prijedlogom i to je to.

U svakom slučaju dobit ćete onda od suda poziv da uplatite određeni iznos za izlazak sudskog ovršitelja.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stav vts-a koji je objavljen i primjenjuje se i u ovom slucaju.

 

prvo se treba pokusati na nekom ziro racunu ili mirovini pa ako ne uspije onda se ide na pokretnine.

sudu se mora dokazati da izvansudska ovrha nije uspjela a to je obicno dostava od HZMO ili od banke da nema nicega na racunu ili da je racun blokiran.

to se mora dostaviti uz prijedlog za promjenu predmeta i sredstva ovrhe sudu zajedno sa tim rjesenjem

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija