Jump to content

Povezivanje KPU i zemljišne knjige


damir.zuvela751@gmail.com

Preporučene objave

Poštovani,molim savjet,

spor nam traje 63 godine,jer nismo nikada izvlašteni,a na teretnom listu je donedavna bila upisana moja majka.Katastar pravi novi prijavni list,novi broj čestice i -moja mjka nestala iz zem.knjiga.Sada stanari i upravitelj hoće objediniti  zemljište i stanove,ali nije napravljeno etažiranje,niti je uvršten moj stan izgrađen prije 10 g.uz urednu dokumentaciju.Poslovni protor koristi nevlasnik,koji nema niti KPU i daje ga u podnajam već 6 godina.Hrti STAMBENO PITANJE,Silvane menđušić-Žuveline kuće.

Sutkinja tvrdi da će uknjižiti nevlasnika koji iznajmljuje poslovni prostor,a zemljišnoknjižni ne želi vratiti moju majku na teretovnicu.U igri je banka i vjerujemo da je sve korumpirano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Ruby_Danderfluff je napisao:

Što je pitanje, kako se može pomoći savjetom?

Godine 1956 su mojoj majci uzurpirane 4 kuće,nikada nije izvlaštena,niti je doneseno bilo kakvo rješenje.U istoj je bio obrt do 1953.g.Kuće su srušene i sagrađene nove,ali je 1971.prema čl.38 i 39   Zakona o nacionalizaciji na teretni list upisana moja majka.Sve do 2001.g. kad se izgubila iz zem.knjiga.Napravljena je nova čestica a koristili su poslovni prostor JUGOBANKA,Pomorska Banka ,Zagrebačka banka.-ali bez upisa u zem.knjige ili u svoj kapital,jer je 1956.g.doneseno rješenje da se kuće mogu graditi,ali u točki 3.da će se teren nacionalizirati ili kupiti.Do danas ni jedno ni drugo.Sad se pomoću objedinjavanja KPU i zemljišta u poslovnom prostoru  pojavljuje firma POMINVEST dd Split,koja nikada nije koristila ovaj prostor i koja tvrdi da je nasljednica JUGOBANKE,za koju znamo da je u Strasbourgu dokazano da JUGOBANKA  nikada nije bila vlasnikom posl.prostora u Hrvatskoj.

Po meni,poštujući Aneks G,Konvencije 1096,sve što je do 31.12.1990.bilo upisano u teretnom listu,trebalo je prebaciti u vlastovnicu.Tako su se rješavali problemi za Srbe povratnike.Meni ništa.Ne mogu otkriti kako je i na koji način nestalo ime moje majke sa teretovnice.Mučimo se već 63 godine.Stanovi nisu etažirani,samo poslovni prostor kojeg bi htjeli mnogi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija