Jump to content

G-man

Moderator
 • Broj objava

  20452
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  193

G-man je zadnji put osvojio dan svibanj 19

G-man objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O G-man

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

24479 pregleda profila
 1. Nema problema. Javite ishod, sretno...
 2. Iskorištavanjem povjerenja odnosno zlouporabom (neovlaštenim korištenjem) povjerenog ključa. Napravite sve kako ste i sami naveli ovdje i nema straha od bezuvjetnog zatvora. Ići će uvjetna osuda, moja procjena 8-10 mjeseci uvjetno na 1-2 godine. Kada optuženik prizna djelo, onda se postupak maksimalno pojednostavnjuje, pa je izvjesno da bude sve i gotovo na prvoj raspravi.
 3. Uhvatili su me sa Marihuanom

  Mogu itekako, jer čak i da ste prijateljima to dali bez novčane naknade, počinili ste kazneno djelo. U svakom slučaju, treba pričekati ishod ovoga, osobno smatram da će ići i kazneni postupak budući su ove poruke prilično jasan dokaz kaznenog djela.
 4. Kazneni prekršaj u Austriji

  Po mom mišljenju, suđenje u RH nije moguće. Glede izručenja, imajući u vidu da su obje države članice EU i institut europskog uhidbenog naloga, trebalo bi vidjeti jesu li ispunjene pretpostavke specificirane zakonom za izručenje ukoliko pravosudni organi Republike Austrije odluče iskoristiti to pravo. Iako vas razumijem zašto ste napravili to što ste napravili, niste smjeli na taj način to rješavati, pogotovo kada nemate dokaza za djelomično podmirenje svoje obveze (imate li bar svjedoke). Kamate se, barem u RH, u kaznenom postupku ne uračunavaju, jer nemaju veze sa kaznenim djelom. Moj savjet bio bi da angažirate branitelja u Austriji (ili RH, ali da mu je poznat kazneno-pravni sustav R. Austrije) i da se tamo borite pravnim putem.
 5. Dakle, kao što sam i napisao, jedan tjedan GO-a ste iskoristili (6 dana), ostaju 4 tjedna odnosno 24 dana GO-a.
 6. prelazak iz firme u firmu

  Moje mišljenje je da ne budući zakon ističe da pravo na puni GO stječe nakon 6 mjeseci rada stječe radnik, koji se prvi puta zapošljava ili ima prekid radnog odnosa dulji od 8 dana. Kako ovdje to nije slučaj, išao bi razmjerni GO. Slažem se (osim ako se sudska praksa u međuvremenu iskristalizirala, pa onda ne bi bilo razlike).
 7. @ Anonimniy Pretpostavljam da ne radite svih 7 dana u tjednu, jer vam je potreban tjedni odmor, pa bi onda ispalo da ste dosad iskoristili 1 tjedan GO, a ostala su još 4 tjedna. Točan broj dana, kao što je u ranijem postu Potočnica navela ovisi o tjednom radnom vremenu. GO za 2018. morali biste iskoristiti do 30/06 ove godine. Tu se poslodavca ništa ne pita, on to mora omogućiti, u protivnom odgovara za prekršaj sukladno Zakonu o radu. Za 2019. godinu ostvarit ćete GO ovisno o tome hoćete li raditi cijelu godinu odnosno barem do 16/12 (puni GO) ili će vam radni odnos prestati negdje tijekom godine (razmjerni GO).
 8. Ne znam o kojoj je "branši" riječ, ali prema Zakonu o radu, puno radno vrijeme ne može biti dulje od 40 sati tjedno. U vašem slučaju ispada da je 48 sati (bez prekovremenog, bez preraspodjele)? Iz opisa ovog nepunog radnog vremena, po meni, po vašem opisu, ovo više zvuči kao neka vrsta kliznog radnog vremena, koja je egzotika u RH. Svejedno, po mom mišljenju, nema nikakve razlike glede broja dana GO između radnika zaposlenih na puno i nepuno radno vrijeme, on je jednak. Iz vašeg opisa, malo je čudna ta mogućnost da radnik na nepunom RV-u sam određuje "tempo" rada, ali ako ta opcija nije posebno regulirana nekim specifičnim zakonom, KU-om, Pravilnikom o radu ili ugovorom o radu, a vezano uz GO, smatram da nema utjecaj na broj dana GO-a. Znači, isto kao i radnici na punom radnom vremenu.
 9. prelazak iz firme u firmu

  Tako bi bilo prema aktualnoj legislativi. Nije logično, slažem se, ali dosad se nitko nije javio sa pravomoćnom sudskom praksom koja bi sugerirala drugačije. Slobodno me ispravi netko od modera ili korisnika, koji imaju praksu.
 10. Praćenje zaposlenika preko osobnih mobilnih uredjaja

  Jesu li obrazložili razlog takvog zahtjeva? Za što bi im podaci o okolnim BT uređajima mogli koristiti, a da bi bilo relevantno za poslovanje?
 11. Problemi sa susjedom

  Definitivno se pokušajte organizirati (susjedi) i zajednički nastupiti. Ukoliko i drugima uništava imovinu, onda je moja sugestija otići DORH-u i tamo podnijeti prijedlog za progon za oštećenje tuđe stvari. Ako je izrekao kakve prijetnje, i to prijaviti. Razmisliti i i podnošenju prijave nadležnom CSS-u da je čovjek opasan za okolinu i sebe i da razmotre iniciranje odgovarajućih postupaka (lišenja poslovne sposobnosti ili prisilni smještaj i liječenje osobe s duševnim smetnjama).
 12. Kada je pretres dozvoljen

  Kao što je Drot naveo, ako se to opetovano dešava od strane istih policijskih službenika, možete podnijeti pritužbu, jer takvo što bi već spadalo u uznemiravanje (govorim o "ciljanju" vas od strane istih policajaca).
 13. ODO

  Možete li napisati što vam stoji u rješenju o odbačaju kaznene prijave u dijelu koji se tiče pouke o pravima oštećenika?
 14. Kazneno djelo - prijetnja

  Navedeno djelo spadalo bi pod stavak 1. čl. 139. KZ-a, a koje djelo se progoni ex offo (dakle od strane DORH-a) ukoliko je počinjeno prema bliskoj osobi. Ipak, sugerirao bih vam da ne izabirete taj put rješavanja pitanja razvoda braka (za to postoji jednostavniji put), osim ukoliko doista vjerujete da bi vam ta osoba mogla nauditi, u kojem slučaju prijavite djelo.
 15. Prevara, zatrasivanje

  Najjednostavnije rješenje - angažirajte branitelja i pustite ga da radi svoj posao. Obavezno sačuvajte sve poruke koje imate, a odnose se na vašu korespondenciju sa dotičnom osobom, što ćete priložiti. I najvažnije - prekinite svaku vrstu komunikacije i kontakta sa dotičnom osobom te njenom familijom, i užom i daljom.
×