Jump to content

G-man

Moderator
 • Broj objava

  18531
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  154

G-man je zadnji put osvojio dan svibanj 20

G-man objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O G-man

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

19074 pregleda profila
 1. Poštovani,

  Imam problem i zanima me savjet.

  Došlo je do tucnjave u lokalu i decko je udario mene i ja njega. Ja imam masnicu ispod oka i na lijevo obrazu izbocinu.

  Njemu su oštečeni zivi.

  3 gornja zuba su okrhnuta a 2 doljnja zuba su oštečeni s unutarnje strane.

  On je otisao na hitnu i dosla je policija a po mene je policija dosla doma. 

  Bio sam na razgovoru i dobio poziv za prekrsajni sud za remecenje javnog reda i mira.

  Problem mi stvara sto on zeli 20.000 kn u gotovini za to a ako mu nedam tuzit ce me.

  Zanima me koja je klasifikacija njegove ozljedu.

  Jel to teska ili laka tjelesna ozljedu i kako sud gleda na takve ozljede

  1. drot13

   drot13

   Postavio si pitanje u profilu i to ti tu nitko neće vidjeti, pa bolje da otvoriš novu temu na odgovarajućem podforumu.

  2. Prekrsajni postupak

   Prekrsajni postupak

   Mozete li mi vi ovdje odgovorit?

 2. Novi brak

  Nema zapreke niti nekog "počeka" za ulazak u novi brak. Vodite računa samo o tome da je prethodni brak doista pravomoćno razveden budući je dvobračnost kazneno djelo prema našem zakonodavstvu. Je li možda ovdje problem očinstva budućeg djeteta?
 3. Tražim iskusnog odvjetnika

  Hvala Vam na lijepim riječima, Hurus! Svako dobro i ...
 4. Reklama preko pola posta

  I sam koristim Firefox i zblokirano je sve živo.
 5. prevara

  Granični cenzus je na iznosu od 1.000,00 kn. Kako Drot piše, moguće je da se radi o produljenom kaznenom djelu prijevare, kod kojeg se onda kvalifikacija (a time, po inerciji i ovlašteni tužitelj) određuju zbrajanjem iznosa za kojeg ste oštećeni, no opet sve zavisi o detaljima slučaja potencijalne prijevare u produljenom trajanju.
 6. Pravomocna presuda

  Također bi bilo oportuno da o navedenoj činjenici obavijestite suca izvršenja, kao i adresi u inozemstvu na kojoj će vas se moći dobiti. U protivnom, moglo bi biti "veselja" sa tjeralicom, pa međunarodnom tjeralicom i europskim uhidbenim nalogom te izručenjem.
 7. Uvjetni otpust - molim pomoc

  Gledajte, prvo se treba održati sjednica vijeća, i tamo se donosi odluka, kako je i Ruby već pojasnila. Sve je to procedura, koja traje i treba biti strpljiv.
 8. Kazneno djelo uvrede i prijetnje

  U tom slučaju, da bi vam sud u hipotetskom novom suđenju bio dužan opozvati uvjetnu osudu, morao bi vas osuditi na kaznu bezuvjetnog zatvora u trajanju duljem od godine dana, što se neće desiti. U ostalim slučajevima, u varijanti hipotetske osude, postojala mi mogućnost opoziva, no smatram da, obzirom na težinu djela, kako se to neće desiti (osobno, ne bih opozivao, osim ako bi se radilo o istoj žrtvi, tu onda treba biti rigorozan). Za ovo novo hipotetsko djelo bi vam također 99% išla nova uvjetna. Kako Drot reče, manite se komunikacije sa dotičnom osobom, znam da je teško ostat hladne glave ponekad, ali ako imate posla s pacijentima, koji ne prezaju ni preda čim, onda je bolje biti razumnija osoba.
 9. Lažni iskaz

  Nije istina, međutim svakako da treba prvo provjeriti postoje li elementi kaznenog djela, jer ljudi ponekad krivo protumače što lažan iskaz jeste. Sve drugo objasnio je Drot.
 10. Optuzena za kradju u Nemackoj

  Da, moja isprika na previdu. Vidim sad da je policija došla, no ako sam vas dobro shvatio, nije iniciran nikakav postupak protiv vas pred sudom, a to je, po meni, jedino bitno.
 11. Drzavnoodvjetnicka odluka

  Meritorna državnoodvjetnička odluka jeste ili optužnica ili rješenje o obustavi istrage/odbačaju kaznene prijave. Dakle, radi se o odluci, kojom DO rješava kaznenu prijavu, ili podizanjem optužnice i "preseljenjem" predmeta pred sud ili obustavom istrage/odbačajem kaznene prijave, pa postupak tu staje uz mogućnost da žrtva preuzme kazneni progon, osim ukoliko DO nije odbacio kaznenu prijavu primjenom načela svrhovitosti (oportuniteta), gdje takve mogućnosti nema. U vašem slučaju konkretno, istraga je završena i sada DO ima načelan rok od mjesec dana da podigne optužnicu ili obustavi istragu/odbaci kaznenu prijavu. Iznimno, zbog opravdanih razloga u složenijim predmetima, taj se rok može produljiti za maksimalno 2 mjeseca. Ako DO "premaši" taj rok, predmnijeva se da je odustao od progona protiv okrivljenika i u pravilu je tu priča gotova (osim ako postoji mogućnost da žrtva preuzme progon te ga preuzme ili ako postoji neka od osnova za podnošenje zahtjeva za obnovu kaznenog postupka iz čl. 500. ZKP-a). Zasada, nema vam druge doli pričekati protek tog roka i redovito zaprimati poštu, ako štogod dođe.
 12. Pojam 'kriminalac'.

  Koliko god Nijemci bili organizirani, razuman čovjek im ne može zamjeriti lošu statistiku vezano uz te slučajeve u situaciji u kojoj su se desili. Nažalost, ni previše zaštitnički odnos službene politike Berlina prema migrantima općenito nije pridonio boljoj reakciji (koliko god to možda nekog vrijeđa). Ruby je sve pojasnila.
 13. izvod iz kaznene evidencije , criminal background check

  Je, radi se o dva različita dokumenta, izvadak iz KE evidentira pravomoćne osude dok potvrda da se ne vodi kazneni postupak evidentira kaznene postupke u tijeku. Citirani čl. 14. daje vam za pravo obzirom vi ne idete u inozemstvo niti u međunarodnu organizaciju, dok oni sami po sebi do tih podataka legalnim putem ne mogu. Pokušajte s njima razgovarati vezano uz to, no kako vama ova potvrda da se ne vodi kazneni postupak neće biti čista, ne znam koliko će vam se to isplatiti u svrhu potencijalnog zaposlenja.
 14. Tražim iskusnog odvjetnika

  Poštovani Hurus, prije svega moja velika isprika na previdu Vaše objave od ranije. Naravno da se sjećam Vašeg sudjelovanja i pomoći mnogim našim korisnicima (kao i zafrkanciji koju ste donijeli) i na tome smo Vam iznimno zahvalni i cijenimo Vaš trud. Glede Vašeg upita, kao što je i Spitfire već objasnio, ne možemo takvo što raditi iz više razloga - prvo, naših internih pravila, a zatim i činjenice da je prema pravilima HOK-a zabranjeno reklamiranje odvjetnika (najavljuju se neke izmjene po tom pitanju za budućnost, no dok ne budu donesene, ostaje status quo). Zbog svega toga nažalost, preporuku Vam ne možemo dati, međutim napominjem kako slobodno u pdf-u "Tražim odvjetnika" objavite temu u kojoj ćete opisati problematiku, koja Vas zanima, kao i regiju koja dolazi u obzir, pa će Vam se moguće zainteresirani odvjetnici javiti sami. Nadam se da razumijete razloge koje sam Vam pojasnio i da nema ljutnje odnosno zamjere s Vaše strane. Lijep pozdrav i svako dobro Vam želim...
 15. Rad Dorha

  Nema brige.
×