Jump to content

G-man

Moderator
 • Broj objava

  19719
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  184

G-man je zadnji put osvojio dan siječanj 2

G-man objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

8 pratitelja

O G-man

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

22398 pregleda profila
 1. Postovani g-man, molim Vas za savijet, naime imam problema sa susjedima kao i moja obitelj, a sve zbog zemlje. Naime, prvo su nas fizicki napali i prijetili smrcu za sto su prijavljeni, no ni dalje ne odustaju, sada fizicki dolaze na nasu imovinu, tjeraju svakoga tko dode kod nas govoreci da je to njihovo i jos uz to prenose svima da cu dobiti otkaz na poslu da su sve rijesili sa policijom jer ja nemam odgovarajucu skolu. Naime, ugrozavaju me i raznose lazi svima, nemamo mira, narusavaju nam zdravlje. Kako da se obranimo od svega, kako zabraniti pristup na svoju imovinu i da li ima smisla prijaviti sve policiji? Ovo je samo ukratko sta prozivljavamo, hvala

 2. ustavna tuzba

  Tu bi se onda, prema ovim podacima, prije radilo o žalbi VSRH-u. Takvi predmeti su hitni i odluka bi trebala biti donesena u relativno kratkom roku.
 3. ustavna tuzba

  Možete li pojasniti tko je suprugu odredio istražni zatvor - sudac istrage ili vijeće te znate li je li rješenje pravomoćno?
 4. Doživotno uživanje

  Moramo prvo razjasniti što je točno ugovorom riješeno - radi li se ovdje baš o ugovoru o doživotnom/dosmrtnom uzdržavanju između sina i bake ili darovnom ugovoru, kojim je baka zadržala pravo doživotnog uživanja (pravo osobne služnosti) u navedenoj kući?
 5. ustavna tuzba

  Premješteno u odgovarajući podforum.
 6. Odgovor je dan u ranijim postovima - za osnovni oblik prijevare iz čl. 236/1 KZ-a, pokušaj je kažnjiv. Tumačenje koje ste dobili na policiji je pogrešno, jer primjerice identičan raspon kazne (6 mjeseci do 5 godina) propisan je i za čedomorstvo (čl. 112/2 KZ-a), da li bi to prema mišljenju dotičnog policijskog službenika značilo da čedomorstvo također nije moguće počiniti u pokušaju? Apsurdno razmišljanje. Dakle, čl. 34. KZ-a je jasan, svako namjerno kazneno djelo za koje se prema zakonu može izreći kazna zatvora od 5 godina (neovisno je li to minimum ili maksimum propisan za to kazneno djelo) ili teža, kažnjivo je u svom pokušaju, a kod ostalih namjernih kaznenih djela, koja ne potpadaju pod ovaj kriterij zapriječene kazne, pokušaj je moguć samo ako zakon izrijekom to kaže. Moja sugestija vam je, ukoliko ste se odlučili to svakako istjerati na čistac, da podnesete kaznenu prijavu za pokušaj prijevare (čl. 236/1 u vezi čl. 34. KZ-a) općinskom državnom odvjetništvu nadležnom prema mjestu vašeg prebivališta/boravišta. U prijavi opišite što se sve točno dogodilo i nakon toga čekajte njihov odgovor.
 7. Zloupotreba OIB-a

  U kontaktu sa AZOP-om nema štete, iako nisam siguran koliko će Vam oni biti od pomoći. Nešto drugo mi ne pada na pamet, osim da redovito zaprimate poštu i kontrolirate bankovne račune, zlu ne trebalo. Svako dobro i Vama u Novoj godini... Lp
 8. Svjedok na sudu

  Po mom mišljenju, supruga će morati dati iskaz.
 9. Svjedok na sudu

  Vi ste u ovoj priči računovođa?
 10. Ovrha-kazneni postupak

  Već smo naveli da su kazneni i ovršni postupak dvije odvojene stvari.
 11. tužba za klevetu ili uvredu

  Po meni, to vam je prvi i (nadam se) zadnji korak.
 12. tužba za klevetu ili uvredu

  Po meni, moglo bi se govoriti o ostvarenju bića verbalnog delikta, ali bih vam sugerirao da ne idete to rješavati kroz kazneni postupak. Možete im samo dati do znanja da ćete, ukoliko nastave, protiv njih podnijeti tužbu (najbolje to učiniti preko odvjetnika da vide da ste ozbiljna u svojim namjerama).
 13. Nametljivo ponašanje pitanje

  Nema problema. Nadam se da će problemi prestati. Lp
 14. klasifikacija kaznenog djela

  Pišemo u isto vrijeme, ali ponavljam kako su, po mom mišljenju, ostvarena obilježja utaje. Također vam ponovno sugeriram angažman odvjetnika kaznenjaka, ako planirate ići sa kaznenim postupkom.
 15. Ovrha-kazneni postupak

  Bez obzira, jer i u slučaju opoziva uvjetne, ukoliko počinitelj vrati dug odnosno izvrši posebnu obvezu do dana upućivanja na izvršenje kazne zatvora, obustavlja se postupak opoziva. Nikome nije u interesu slati nekoga u zatvor, posebno ne za ovakve vrste delikata i imajući u vidu velike probleme sa smještajnim kapacitetima koji postoje u našem zatvorskom sustavu. Žrtva/oštećenik može tražiti što hoće, no sud je taj koji odlučuje, a ukoliko je novac vraćen, inzistiranje na kazni zatvora pretvorilo bi se u nekakvu personalnu vendetu žrtve i počinitelja, koja sud, a ni DORH ne zanima.
×