Jump to content

G-man

Moderator
 • Broj objava

  20767
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  199

G-man je zadnji put osvojio dan listopad 5

G-man objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O G-man

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

25979 pregleda profila
 1. Može pomoć ? Hitno je 

 2. Vecer,muž mi je na izdržavanju kazne zatvora,za par dana ce mu biti 5 mjeseci,dobio je 6 za odguliti,u petak mi izlazi probacija na uvidaj,koliko dugo treba probaciji da to posalju nadleznom sudu kako bi ga se pustilo na uvjetni otpust?

 3. Predmet o završetku istrage

  Radi se o obavijesti da je protiv vas završena istraga te sada, ovisno o rezultatima istrage, slijedi, ili podizanje optužnice ili donošenje rješenja o obustavi postupka/odbačaju kaznene prijave. Za navedenu odluku državni odvjetnik ima rok od mjesec dana (koji se iz posebno opravdanih razloga, može produljiti za dodatna dva mjeseca).
 4. Također sam mišljenja da HZMO pogrešno tumači odredbe nagodbe (ne vidim uporište za njihov stav), pa je evidentno da ćete morati u pravni sukob s njima, kroz upravni postupak ili spor. A to nažalost, traje.
 5. U vašem slučaju, presuda je postala izvršnom trenutkom dostave pravomoćne presude vama.
 6. Fraktura oba lakta i malog prsta na ruci

  Ne znam zašto bi vam vaš odvjetnik uručivao poziv? Kao da će se odazvati tom pozivu. S isticanjem prijedloga za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahtjeva ne gubite apsolutno ništa, dapače, po meni se štitite budući u ovom predmetu postoji i međunarodni element, a Britanci i nisu najskloniji izručenju. Vaša odluka.
 7. Izvršnost presude regulirana je odredbom čl. 151. st. 4. Prekršajnog zakona.
 8. 'Hipokratova optužnica'

  Ali pogledajte čl. 86. aktualnog KZ-a. Dakle, dio ovih nedjela "vašeg" liječnika bi definitivno došao u zastaru prije pravomoćnosti hipotetskog sudskog epiloga, ali dio ne bi, po mom mišljenju. Ovo pod uvjetom da bi se uopće išlo u postupak.
 9. Fraktura oba lakta i malog prsta na ruci

  Imate li podatak da je protiv nećaka pokrenut kazneni postupak? Ukoliko jeste, moja sugestija je da u sklopu istog (ako već niste, onda sutra) podnesete DORH-u ili sudu (ovisno o fazi u kojoj je postupak) prijedlog za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahtjeva usmjeren na naknadu štete, a kojim ćete ujedno prekinuti zastarni rok za potraživanje naknade štete sve do pravomoćnog okončanja kaznenog postupka. Glede ostatka, složio bih se sa vašim odvjetnikom da je bolje uperiti zahtjev kontra nećaka, pogotovo ako se protiv njega vodi kazneni postupak. S odvjetnikom možete dogovoriti i rad na postotak uspjeha u sporu. Prema Tarifi, maksimalan postotak je 30% od ostvarenog uspjeha, ali praksa je takva da se to vrlo često ne poštuje, pa ide i iznad toga. To je stvar svakog odvjetnika i strankine spremnosti da pristane na takav aranžman.
 10. Po mom mišljenju, plaća je samo jedno (iako elementarno) od više prava radnika po radnom odnosu, ali ujedno pravo koje može biti predmet dispozicije radnika. Poanta nagodbe jeste da obje strane popuste nešto, kako bi se riješio spor, ali tu sad dolazimo do preciznosti izražavanja, jer pod pojmom plaće sam zakon kaže da se podrazumijeva bruto plaća osim ako se izrijekom specificira drugačije. A ukoliko se radi o bruto plaći, to onda uključuje i doprinose. No, opet vi kažete da ste sami plaćali doprinose plus što postoji presuda suda u vašu korist. Trebalo bi vidjeti kako je točno koncipirana nagodba, ali ovako na prvu i na slijepo, smatram da HZMO griješi, jer oni ne mogu iz nagodbe izvlačiti posredne zaključke i "stavljati" u nju nešto što tamo izrijekom nije, a čini mi se da pokušavaju baš to.
 11. Razmjerni dio godišnjeg odmora

  Ostvarila ste pravo na razmjerni dio GO-a u trajanju od 5/12 punog GO-a. Prema zakonskoj odredbi, zastara za potraživanja iz radnog odnosa (što naknada za neiskorišteni dio GO-a svakako jeste) iznosi 5 godina, pa nema govora o nekom zakašnjenju. Obratite se bivšem poslodavcu sa zahtjevom na isplatu naknade za neiskorišteni dio GO-a u roku 15 dana, a na temelju čl. 82. Zakona o radu. Ako u roku 15 dana ne udovolji vašem zahtjevu, podignite tužbu.
 12. Na vašem mjestu bih provjeravao, jer ako vas ulove pod zabranom, ide novo "veselje" i nova mjera. Ali, odluka je samo vaša.
 13. Napad psa

  OK, u tom slučaju, kazneno-pravni aspekt priče treba zaboraviti. Moja isprika. Definitivno bude bolje, i obavezno zadržite svu medicinsku dokumentaciju koju imate, jer će biti važna.
 14. Napad psa

  OK, pitao sam iz razloga moguće kaznene odgovornosti vlasnika, međutim ako nema evidentirane agresivne prošlosti, onda to, nažalost, otpada. Zastarni rok je 3 godine (subjektivni) od saznanja za štetu i štetnika, no moja sugestija vam je da ako odlučite ići u tužbu, da to učinite čim ranije. Obzirom ste maloljetna (ako sam vas dobro shvatio), obavezno uključite u to roditelje i po mogućnosti stručnu pomoć odvjetnika. Nakon pravomoćnosti presude u vašu korist (što je sasvim izvjesno) imala biste pravo da naplatite ono što presudom bude naloženo štetniku u roku 10 godina, računajući od pravomoćnosti presude.
×