Jump to content

G-man

Moderator
 • Broj objava

  20226
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  190

G-man je zadnji put osvojio dan veljača 27

G-man objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O G-man

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

23671 pregleda profila
 1. profesionalna mirovina i raskid ugovora o radu

  Nezahvalno je davati konkretno mišljenje, a bez uvida u svu dokumentaciju, no prema ovome što ste napisali, smatram da odvjetnikov potez ima pravnog temelja, iako će poslodavac vjerojatno "pucati" na vaš doprinos nastanku štete u svrhu smanjenja obveze naknade iste (to tako u većini slučajeva bude).
 2. Prijevara

  Ne baš unedogled, ali nažalost, moguće je otezati dotle dok sud ne prelomi da je dosta.
 3. Honorarni posao 8 h

  Mislite 8 sati dnevno?
 4. Poslovno uvjetovani otkaz

  U radnom sporu, postoji pravo na reviziju (tzv. redovnu). Ukoliko vam reviziju sastavlja odvjetnik, ista stoji, ako se ne varam, 800,00 kn plus PDV (ukoliko je odvjetnik u sustavu PDV-a).
 5. Otkaz, probni rad i otkazni rokovi

  Za redovan otkaz ugovora o radu niste dužna obrazlagati razlog. Mišljenja sam da će vrijediti ugovoreni otkazni rok (osim ako se dogovorite) budući u ovom slučaju otkazni rok štiti poslodavca (iako bi se to moglo sporiti obzirom na probni rad).
 6. Izvanredni otkaz zbog manjka na inventuri

  Moje mišljenje više vuče prema tome da bi to bio neopravdan razlog (govorim o ovom jednom manjku od 1.700,00 kn budući za ovaj drugi više nemate dokaza) odnosno to bi bila nerazmjerna sankcija (da se radi o astronomskom iznosu, onda da). Sugerirao bih davanje pisanog upozorenja radniku, u kojem ćete ga upozoriti na obveze koje ima po ugovoru o radu i naglasiti da, ukoliko se nešto slično ponovi, slijedi otkaz ugovora o radu. Također, odredite način i rokove naknade manjka s radnikove strane.
 7. Korištenje fotografija / mobing

  Koliko vas shvaćam, vi više tamo ne radite? Glede fotki, jeste li potpisali štogod poslodavcu vezano uz fotkanje ili vam je stajalo u opisu posla ili ste dobili kakvu naknadu za to od strane poslodavca?
 8. profesionalna mirovina i raskid ugovora o radu

  Smatram da vam je poslodavac dužan osigurati drugo radno mjesto koje odgovara vašoj preostaloj radnoj sposobnosti, jasno ukoliko je poslodavac to u mogućnosti učiniti. Ukoliko nije, tada vam uz suglasnost radničkog vijeća može otkazati ugovor o radu, pri čemu vam ujedno pripada i otpremnina u dvostrukom iznosu. Jeste li vi razgovarali sa poslodavcem?
 9. Prijevara

  Velik broj požurnica se ignorira odnosno primaju se na znanje.
 10. Naknada štete

  Ukoliko je došlo do sudskog postupka, sud je taj koji mora odlučiti o sudbini oduzetih predmeta.
 11. Privatna tužba, kz čl 169 st.1

  Pitanje ste već postavila u ovoj temi, pa vas molim da tamo nastavite. Ovu temu zaključavam.
 12. Prijevara

  Ukoliko bi zdravstveni problemi bili učestali, tome se može doskočiti vještačenjem raspravne (ne)ubrojivosti. Ostalo ovisi o sucu, koliko drži postupak pod kontrolom i koliko mu je stalo da se on provede. Inače, kada ima mnogo optuženika, ovo je nažalost vrlo česta situacija, jer čak i neki branitelji to sugeriraju, sve u svrhu odugovlačenja postupka. Osim razdvajanja, ostaju vam požurnice (koje nemaju previše efekta) i predstavke na rad konkretnog suca.
 13. Lažna prijava

  Prijavljivati nekoga za lažno prijavljivanje kaznenog djela i tražiti u sklopu te prijave da on/a dostavlja dokaze o nečem drugom nije moguće niti bi imalo relevantnost. Postoji mogućnost podnošenja kaznene prijave za lažno prijavljivanje kaznenog djela, no imajte na umu kako se navedeno djelo može počiniti isključivo izravnom namjerom, stoga i DORH ne ide olako u optuženja za navedeno djelo. Ukoliko roditelj nije lišen prava na roditeljsku skrb, može i mora voditi računa o djetetovoj dobrobiti i zaštiti njegovih prava. Drugi je par cipela što to pojedini roditelji koriste da bi pod maskom navedenog zapravo napakostili drugom roditelju (a svom bivšem partneru).
 14. pravo na suđenje u razumnom roku i naknada

  Otiđite osobno ili pošaljite opunomoćenika (odvjetnika) u pisarnicu Općinskog suda u Rijeci (Kazneni odjel) te zatražite informaciju o tome kojem sucu je predmet dodijeljen. Nakon toga, moći ćete izvršiti i uvid u spis i vidjeti u kojoj je fazi. Inače, kazneni spisi kod kojih progon ide privatnom tužbom (javna je tajna) stoje u referadi sudaca i nemaju prioritet te se rješavaju kada se naše vremena ili je potrebno napuniti statistiku.
 15. Prijevara

  Eventualno razmislite da predložite sudu razdvajanje postupka. Ostalo je u rukama suda. Koji su razlozi odgoda rasprave - zdravstveni problemi ostalih optuženika ili ...?
×