Jump to content

Opomena pred otkaz i degradacija


Sarah13

Preporučene objave

Poštovani, 

Dobila sam opomenu pred otkaz u kojoj se navode neke optužbe za koje smatram da su grubre neistine. Opomena je donešena na temelju pismenog očitovanja tri kolegice. U Opomeni se navodi da sam vrijeđala, omalovažavala, uzmemiravala kolegice, vršila teror, ponašala se neuljudno, neljubazno prema njima i kupcima... Priznala sam da znam ponekad povisiti glas i za to sam sam spremna ispričati se i odgovarati. Nikad nisam vrijeđala, omalovažavala, vršila teror.Radila sam na poziciji koordinatora voditelja poslovnica. Obzirom da su to teške optužbe za koje smatram da nisam kriva imam li ikakvo pravo tražiti očitovanja na uvid? Poslodavcu sam izrazila svoju želju da vidim očitovanja i dobila sam odgovor da bi to samo dodatno otežalo stvari .Po uručenju Opomene uručen mi je i novi ugovor kojim me se degradira sa pozicija koordinatora na poziciju običnog prodavača što je degradacija za tri pozicije, imam li ikakvo pravo na žalbu i kome? Na žalost taj novi ugovor sam potpisala i odmah po potpisivanju dala otkaz. Smatram da je time povrijeđeno moje dostojanstvo, da je poslodavcu bila namjera da me se ponizi.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

uređeno: od Sarah13
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete podnijeti zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa protiv odluke poslodavca o novom ugovoru o radu, ako još nije istekao rok od 15 dana od uručenja istoga, u kojemu možete navesti sve što ste naveli ovdje, te tražiti da Vas se vrati na prethodno radno mjesto, a ako poslodavac u roku od 15 dana tom zahtjevu ne udovolji, moći ćete ići u radni spor. Međutim, ako u radnom sporu kolegice kao svjedokinje potvrde da su sastavile pisano očitovanje, ako potvrde Vaše ponašanje, onda mislim da ćete teško uspjeti u radnom sporu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija