Jump to content

Odvjetnički sat u Hrvatskoj


anonimno

Preporučene objave

Odvjetnički sat u Hrvatskoj iznosi 500 kuna, a u Sloveniji 340. Najviša naknada odvjetniku u jednom postupku u Hrvatskoj je 100 tisuća kuna.

 

U Sloveniji je deset puta niža. Postojeći hrvatski odvjetnički tarifni sustav potiče i sukob interesa jer su odvjetnici u Hrvatskoj posebno plaćeni za svaku raspravu i podnesak na sud pa im je u interesu odugovlačiti sudske postupke; za pet rasprava o istom predmetu odvjetnik u Hrvatskoj dobit će pet puta naknadu, a u Njemačkoj samo jednom.

 

Kvaka je u tome što u Hrvatskoj ne postoji zakon o odvjetničkim tarifama, već odvjetnici cijene svojih usluga uređuju samostalno. Za što sindikalist Boris Kunst u Vjesniku kaže da koči socijalnu državu jer se obespravljeni radnici uz ovakve tarife ne mogu pred sudom boriti za svoja prava. Jutarnji pak piše o odvjetniku Draganu Milačiću koji je za 7450 eura prevario potencijalnog kupca svog stana i poslije mu još prijetio smrću.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije 500 kn već 250 kn, ministarstvo je već davno smanjilo pravilnikom na taj iznos no to malo tko zna van branše, nažalost...

A jel znas da autolakireri naplaćuju sat 200 kn, stim da imaju praktično založno pravo na autu dok se račun ne plati a odvjetnici po zakonu ne mogu zadržati spis makar im kuna ne bila plaćena!?

Konačno, od kada članak u jutarnjem listu zamjenjuje pravomoćnu osuđujuću presudu, a gdje je ono svatko je nevin dok mu se bla, bla... ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vaka je u tome što u Hrvatskoj ne postoji zakon o odvjetničkim tarifama, već odvjetnici cijene svojih usluga uređuju samostalno. Za što sindikalist Boris Kunst u Vjesniku kaže da koči socijalnu državu jer se obespravljeni radnici uz ovakve tarife ne mogu pred sudom boriti za svoja prava. Jutarnji pak piše o odvjetniku Draganu Milačiću koji je za 7450 eura prevario potencijalnog kupca svog stana i poslije mu još prijetio smrću.

 

Dvije opaske:

 

1) Boris Kunst je samo ove godine prikupio toliko love od sindikalnih članarina da može kupiti hašku ekipu odvjetnika za obespravljene radnike

 

2) Nemoj vjerovati svemu što piše u Jutarnjem listu, pogotovo ne o odvjetnicima, kako kolega veli gore, barem do pravomoćne sudske presude

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija