Jump to content

Ugovor o dozivotnom uzdrzavanju


Fani56

Preporučene objave

Po mom mišljenju, može, jer je stjecanje prava vlasništva doživotnim uzdržavanjem odgođeno do trenutka smrti primatelja uzdržavanja, a nekretnina se stječe tek upisom u zemljišne knjige, s obzirom da je riječ o pravnom poslu.

Davatelj uzdržavanja ne nasljeđuje dugove, on niti nije nasljednik (osim ako je istovremeno i nasljednik po zakonu ili oporuci).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Majka ima nekreninu na kojoj je zabiljeska otudivanja do smrti darovatelja, darovatelj je ziv i zdrav, i moze jos dugo pozivjeti,,, ( ima jos i druge nekretnine koje nemaju tereta i cisto vlaslstvo su) majka bi sklopila ugovor o dozivotnom uzdrzavanju sa kcerkom, zakonski nasljednikom,,, moze li nekretnina koja ima zabiljesku biti predmet ugovora,,,ako majka umre moze kcer upisati vlasnistvo u zemljisnim knjigama, a osoba koja je stavila zabiljesku jos je ziva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Fani56 je napisao:

majka bi sklopila ugovor o dozivotnom uzdrzavanju sa kcerkom, zakonski nasljednikom,,, moze li nekretnina koja ima zabiljesku biti predmet ugovora,,,ako majka umre moze kcer upisati vlasnistvo u zemljisnim knjigama, a osoba koja je stavila zabiljesku jos je ziva?

Ugovor se može sklopiti,no pod ovim okolnostima koje ste naveli u zemljišnim knjigama ne bi bila dopuštena provedba ugovora .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija