Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Preporučene objave

Molim Vas da mi pojasnite zašto mi za nastavno pravo na dječji doplatak 15- godišnjaka traže Osobnu iskaznicu (presliku),Rješenje o razvodu braka i Plan o zajedničkoj skrbi ako bivši suprug,koji je nezaposlen i živi na istoj adresi kao naš sin i ja kako god može doprinese zajedničkoj skrbi i moja stalna primanja dijelimo kao članovi kućanstva.Da li mogu tužiti mog bivšeg supruga zbog neredovite,nazovimo alimentacije? Mogu li ja,kao majka posvjedočiti da ipak sudjeluje u zajedničkoj skrbi što je istina? Vremena su teška i mi kao bivša obitelj ne možemo priuštiti odvojena stanovanja jer smo podstanari.Najljepše Vam zahvaljujemna bilo kojem savjetu !

Ljiljana

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vjerojatno im je neobično to što su roditelji razvedeni, a ipak žive u zajedničkom kućanstvu, pa se traži osobna iskaznica za dijete da se vidi gdje mu je prijavljena adresa (pretpostavljam da možete izvaditi i uvjerenje o prebivalištu ako dijete nema osobnu iskaznicu).

Naravno da možete povesti odgovarajuće postupke protiv bivšeg supruga zbog neplaćanja, odnosno neredovitog plaćanja alimentacije; zatim, možete tražiti privremeno uzdržavanje od centra za socijalnu skrb ako su i inače ispunjeni uvjet za to.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×