Jump to content

Preporučene objave

Molim Vas da mi pojasnite zašto mi za nastavno pravo na dječji doplatak 15- godišnjaka traže Osobnu iskaznicu (presliku),Rješenje o razvodu braka i Plan o zajedničkoj skrbi ako bivši suprug,koji je nezaposlen i živi na istoj adresi kao naš sin i ja kako god može doprinese zajedničkoj skrbi i moja stalna primanja dijelimo kao članovi kućanstva.Da li mogu tužiti mog bivšeg supruga zbog neredovite,nazovimo alimentacije? Mogu li ja,kao majka posvjedočiti da ipak sudjeluje u zajedničkoj skrbi što je istina? Vremena su teška i mi kao bivša obitelj ne možemo priuštiti odvojena stanovanja jer smo podstanari.Najljepše Vam zahvaljujemna bilo kojem savjetu !

Ljiljana

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vjerojatno im je neobično to što su roditelji razvedeni, a ipak žive u zajedničkom kućanstvu, pa se traži osobna iskaznica za dijete da se vidi gdje mu je prijavljena adresa (pretpostavljam da možete izvaditi i uvjerenje o prebivalištu ako dijete nema osobnu iskaznicu).

Naravno da možete povesti odgovarajuće postupke protiv bivšeg supruga zbog neplaćanja, odnosno neredovitog plaćanja alimentacije; zatim, možete tražiti privremeno uzdržavanje od centra za socijalnu skrb ako su i inače ispunjeni uvjet za to.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×