Jump to content
nabi

Godišnji odmor.

Preporučene objave

Večer! Molim pomoć.

Početkom 12. mj 2017. godine sklopila sam ugovor o radu na 1 godinu. Prošle godine u 12. mj mi je produžen ugovor na 6 mjeseci. Nakon toga mi ugovor neće biti produžen. Da li nakon proteka tih 6 mjeseci mogu koristiti novi godišnji (u 7. mj) ili mogu i prije? Također u 7. mj bi trebao biti jedan natječaj za posao za koji je vrlo izgledno da bi ga mogla dobiti. Postoji li mogućnost da u 7. mj istovremeno koristim godišnji kod jednog poslodavca i zaposlim se kod drugog?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne možete koristiti godišnji ako Vam je istekao ugovor, morate ga iskoristiti prije nego što Vam ugovor istekne, jer ugovor o radu na određeno vrijeme traje do isteka tog vremena i gotovo, ne može se automatski, osim ako tako ne dogovorite s poslodavcem, produljiti za vrijeme trajanja godišnjeg odmora (osim toga, kod ovog poslodavca ćete koristiti pola godišnjeg, a pola godišnjeg kod novog poslodavca kad steknete uvjete za to). Ne možete istovremeno biti zaposleni kod dva poslodavca na puno radno vrijeme.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kako sam već napisala, početkom 12. mj 2017. godine sklopila sam ugovor o radu na 1 godinu. Prošle godine u 12. mj mi je produžen ugovor na 6 mjeseci. Poslodavac mi je produžio ugovor na još mjesec dana. Zanima me imam li pravo na puni godišnji odmor? Poslodavac tvrdi da nemam, jer neću raditi cijelu godinu. Osim toga godišnji odmor ne bih koristila nego kaže poslodavac bi mi bio plaćen.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×