Jump to content
kikolo

Prekovremeni rad u vlastitoj firmi

Preporučene objave

Poštovani, 

Direktor sam firme (d.o.o.) u sklopu koje djeluje caffe bar .Jednu smjenu u lokalu radim ja, a jednu djelatnica. U međuvremenu ona je otišla u inozemstvo i ostao sam sam. Obzirom da je situacija takva da radne snage nema sada radim sam obje smjene.Zanima me da li ja kao vlasnik smijem raditi tako ili isto kao i radnici ne smijem imati više prekovremenih od dozvoljenih prema zakonu o radu?

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zakon o radu kaže da se na članove uprave kad su u radnom odnosu (jeste li Vi u radnom odnosu u svom j.d.o.o-u) ne primjenjuju odredbe ZOR-a koje se tiču rada na određeno vrijeme, prestanku ugovora o radu, otkaznom roku i otpremnini. Sve druge odredbe, po mom mišljenju, odnose se na jednak način na direktora kao i na radnike, pa i odredbe o prekovremenom radu. Ako možete ispoštujte odredbe o prekovremenom radu (do 8 sati više tjedno, odnosno 180 sati više godišnje), pokušajte tome doskočiti i preraspodjelom radnog vremena, tako da u jednom dijelu godine radite više, u jednom manje, ali ako to ne možete, morat ćete zaposliti nekoga barem na dio radnog vremena, ili skratiti radno vrijeme.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da, ja sam direktor u radnom odnosu u svom d.o.o. i zato me zanima da li ja kao vlasnik smijem raditi više ili ne obzirom da je nemoguće pronaći radnika ili moram skratiti radno vrijeme? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×