Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Jethro

Sudac promijenio VPS na 110000kn samoinicijativno

Preporučene objave

sudac u izvanparničnom postupku razvrgnuća suvlasničke zajednice civilnom diobom promijenio je vps sa dosadašnjih 2500 kn na 110000 kn.

vjerojatno revoltiran protustrankom i njenim postupcima.

bio vještak koji je uredno plaćen, do sada bilo 5 ročišta, koliko se može očekivati sudski trošak? kakva je cijena za pravnu radnju ovdje? vlasnik sam 4/5

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vjerojatno je VPS određen nakon vještačenja, kad je ustanovljena prava vrijednost predmeta spora. Što se tiče sudske pristojbe, vjerojatno ste je već platili na prijedlog za pokretanje postupka u jednom minimalnom iznosu, dok će u odnosu na rješenje biti višestruko veća, u odnosu na ovako postavljeni VPS. Koliko ste platili sudsku pristojbu na prijedlog na početku postupka? BTW, sud u izvanparničnom postupku može odrediti da svaka stranka snosi svoje troškove postupka, ali pošto ste Vi predlagatelj, Vi ćete vjerojatno snositi troškove sudskih pristojbi u ovom postupku. Imate li odvjetnike?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×